You are currently viewing Αλέξανδρου Βαναργιώτη, Κατά μήκος της Εθνικής Οδού, εκδ. Εύμαρος, 2019

Αλέξανδρου Βαναργιώτη, Κατά μήκος της Εθνικής Οδού, εκδ. Εύμαρος, 2019

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Το επάγγελμα του πατέρα είχε αρκετές μεταθέσεις και μας ανάγκαζε σε συχνές μετακομίσεις. Κουβαλάω  εικόνες από πολλούς τόπους, αλλά περισσότερο χαραγμένη μέσα μου είναι η μνήμη της μετακίνησης. Στο φορτηγό δίπλα στον οδηγό καθόταν ο πατέρας με τη μητέρα κρατώντας στην αγκαλιά τους την αδελφή μου κι εγώ στην καρότσα με τα πράγματα, που έτριζαν σε κάθε στροφή, και ορισμένα, παρά το δέσιμό τους, μετατοπίζονταν ελαφρά. Σφιγγόμουν γερά σε ένα σίδερο στήριξης του μουσαμά και κοιτούσα τον δρόμο και το τοπίο που χάνονταν πίσω μας. Μεγαλώνοντας έμαθα πως ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που διασχίζαμε ήταν η εθνική οδός. Κατά μήκος της εθνικής οδού αισθάνομαι ότι κύλησε η ζωή μου, βιαστικά. Ούτε που κατάλαβα πώς πέρασαν τα χρόνια.

 Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

A­λέ­ξαν­δρος Βα­ναρ­γι­ώ­της (Τρί­κα­λα Θεσ­σα­λί­ας, 1966). Σπού­δα­σε στο Κλα­σι­κό Τμή­μα της Φι­λο­σο­φι­κής Σχο­λής Ι­ω­αν­νί­νων. Ερ­γά­ζε­ται ως κα­θη­γη­τής φι­λό­λο­γος στη δη­μό­σια Μέ­ση Εκ­παί­δευ­ση. Δη­μο­σί­ευ­σε τις συλ­λο­γές δι­η­γη­μά­των Δι­η­γή­μα­τα για το τέ­λος της μέ­ρας (Εκ­δό­σεις Λο­γεί­ον, Τρί­κα­λα, 2009) και Η θε­ω­ρί­α των χαρ­τα­ε­τών (Εκδόσεις Πα­ρά­ξε­νες Μέ­ρες, Α­θή­να, 2014).

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.