You are currently viewing Δημήτρης Βαρβαρήγος: Τριανταφυλλιά Ξήντα,  Ζωή είναι… ,εκδ. 24γράμματα

Δημήτρης Βαρβαρήγος: Τριανταφυλλιά Ξήντα,  Ζωή είναι… ,εκδ. 24γράμματα

-Τι είναι Ζωή;

-Η ανάσα μου!

-Για μένα η αγάπη!

-Άπιαστη! Πως τα κατάφερες να τη βρεις;

-Εύκολο! Έχω για παρέα μου το παιδί!

Όλη την αγάπη του σύμπαντος σε μια ψυχή!

Ξέρει εκείνο που πηγαίνει! Θα ‘ρθεις μαζί μου;

 

Το βιβλίο «Ζωή είναι…» της Τριανταφυλλιάς Ξήντα, πραγματεύεται εκείνα τα σοβαρά ενσυνείδητα κεφάλαια της ζωής που μας καθιστούν ανώτερους στο ζωικό βασίλειο.

Στα περιεχόμενα συναντάμε ενότητες για τον Φόβο, τον Θυμό, το Εγώ, τον Πόνο, το Ψέμα, την Ψυχή, το Σώμα, την Αλήθεια, τον Έρωτα, και φυσικά την Αγάπη. Αυτό το μεγαλειώδες ρήμα «Αγαπώ» που μόνο στην ελληνική γλώσσα ξεκινάει και τελειώνει με το πρώτο και τελευταίο γράμμα της αλφαβήτου. Αλλά η συγγραφέας δεν μένει μόνο σε όσα λιγοστά προανέφερα, περικλείει σημαντικά περιεχόμενα που σηματοδοτούν την ανθρώπινη σκέψη και συμπεριφορά.

Με γλώσσα απλή-κατανοητή σαν να έχεις απέναντί σου έναν συνομιλητή βιάζεις και γεμίζεις γνώση και συναίσθημα.

Τα φαινομενικά απλά διαλογικά παραδείγματα σε κάνουν να ξεχωρίζεις κάποιες διαφορετικές πτυχές από τις αρχικές σου πεποιθήσεις για πολλά ζητήματα που αφορούν σκέψεις, συμπεριφορές και πράξεις.

Το βιβλίο περιέχει νοήματα που θεωρούνται στυλοβάτες σε μια εξελιγμένη κοινωνία. Τα κείμενα είναι τόσο δεικτικά που είναι αδύνατον από τον μικρότερο ως και τον μεγαλύτερο αναγνώστη να μην αντιληφθεί πως η συγγραφέας επιχειρεί το ξερίζωμα των τάσεων.

Όπως είναι το ξεχορτάριασμα του κήπου για τον κηπουρό, εκείνη πηγαίνει στην κήπο της ψυχής, βλέπει τι είναι αυτό που φυτρώνει στη ζωή μας και χρειάζεται να ξεριζωθεί και στη συνέχεια φανερώνει εκείνα τα φυτά που χρειάζεται να ενθαρρύνουμε.

Έτσι ποτίζει και καλλιεργεί τις συνθήκες που οδηγούν στην υγεία και την αρμονία τον εαυτό και το περιβάλλον και σταδιακά ξεριζώνονται οι τάσεις και οι συνήθειες που γίνονται εμπόδια στην υγεία και την πνευματική ανάπτυξή.

Και οι σκέψεις της συγγραφέως έρχονται να επιβεβαιώσουν και τη δική μου σύμφωνη γνώμη.

«Ο άνθρωπος απόκτησε έναρθρο λόγο, άρχισε να επικοινωνεί και να ονομάζει τα πράγματα. Κατακλύστηκε από συναισθήματα, θετικά και αρνητικά. Ο κόσμος των αντιθέσεων λειτούργησε πάνω του καταλυτικά.

Χρειάστηκε να βάλει όρια. Πάλεψε με τον εγωισμό. Έφτιαξε τη χημεία των σχέσεων, για να μπορέσει να μοιραστεί, ακόμα κι όταν ο πόνος τον βασάνιζε. Φρόντισε και πήρε δύναμη.

Γνώρισε το ψέμα και την αλήθεια. Έκρυψε και φανέρωσε. Εκπαιδεύτηκε από την οικογένεια και το σχολείο. Προβληματίστηκε με την κοινωνία, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα. Έψαξε για λύσεις μέσα από τις μνήμες. Της παιδικής του ηλικίας αλλά και της πατρίδας του.

Μέσα από αυτά κατάλαβε, πως το μόνο σύνορο είναι η αγκαλιά. Το σημάδι του στη γη!

Τίμησε τους γονείς και έγινε γονέας. Ερωτεύτηκε, αγάπησε, πόνεσε.»

 

Ένα βιβλίο Αυτοβελτίωσης με Διαλόγους Ψυχής.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Τριανταφυλλιά Ξήντα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βασιλικό Χαλκίδας. Με καταγωγή από Κωνσταντινούπολη και Ήπειρο, συνταίριασε τις επιρροές αυτές, που καθόρισαν τις ηθικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες της, με πολλή αγάπη, σεβασμό και περηφάνια. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στην Εύβοια, από το 1995.`Εργάστηκε ως ειδική παιδαγωγός σε ιδρύματα ΑΜΕΑ στην Αθήνα για αρκετά χρόνια. Σπούδασε στο τμήμα επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ « Παραμύθι και θεατρική Παράσταση» και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων για εκπαιδευτικά θέματα καθώς και μαθήματα εικαστικών τεχνών, πιάνου και παραδοσιακών χορών. Είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, το οποίο προάγει όλων των μορφών τις τέχνες και υλοποιεί πολιτιστικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Γράφει από τα εννιά της χρόνια. Οι ιστορίες της είναι βιωματικές και έχουν στόχο να αγγίξουν τόσο τις μικρές όσο και τις μεγάλες ψυχές. Να βρουν μέσα σ’ αυτές κάτι από τον εαυτό τους, να αναλογιστούν τη μοναδικότητά τους αλλά και να κατανοήσουν την ανάγκη της κοινωνικής σύμπνοιας, ώστε να αναδυθεί η δυναμικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η αγάπη, σε όλες τις μορφές, είναι κατάκτηση!

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.