You are currently viewing Κλεονίκη Δρούγκα: ένα αφήγημα 

Κλεονίκη Δρούγκα: ένα αφήγημα 

Personal trainer

 

Η Δώρα χτυπάει το χέρι της στον τοίχο, ζητά από τη μητέρα της να σταματήσει να ασχολείται με τα κιλά της και να μην ξοδεύει άλλο σάλιο γι αυτό το θέμα. Η μητέρα υψώνει τη φωνή της, λέει ότι δεν αντέχει άλλο αυτό που γίνεται, ότι πεθαίνει στη δουλειά κάθε μέρα γι  αυτήν και… ξεστομίζει την απαγορευμένη φράση, χωρίς καμιά αιδώ:

 -κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη! 100 κιλά έχεις γίνει!

Η Δώρα στο άκουσμα της φράσης ανοίγει τα μάτια της, σπρώχνει τη μητέρα της έξω από το δωμάτιο και της κλείνει την πόρτα στα μούτρα. Βάζει δυνατή μουσική, φορά ακουστικά, ξαπλώνει στο κρεβάτι, βάζει μια σειρά στο Netflix, παίρνει ένα πακέτο πατατάκια και τα τρώει μηχανικά.

Ακούγεται το κουδούνι και η μητέρα τρέχει ν΄ ανοίξει. Είναι μια πελάτισσα που ήρθε για το μάθημα γυμναστικής. Η μητέρα της Δώρας, μια λεπτή και καλογυμνασμένη πενηντάρα,  αποφάσισε μετά την καραντίνα να κάνει μαθήματα γυμναστικής ως personal trainer στο σπίτι της. Αυτό σημαίνει τακτικές επισκέψεις γυμνασμένων κορμιών, με εμμονή στην αισθητική του σώματος, ατέρμονες συμβουλές αδυνατίσματος, ζυγαριές και σημειώσεις διατροφής παντού για την Αρία φυλή. Την ώρα που η πελάτισσα της Αρίας φυλής καίει το λίπος στους γλουτούς της, η Δώρα βγαίνει από το δωμάτιό της και κατευθύνεται στο ψυγείο, κάνει έναν μορφασμό αηδίας, κλείνει την πόρτα του ψυγείου με δύναμη και, κοιτάζοντας τη μητέρα της να γυμνάζεται με την ανορεξική που έβαλε 800 γραμμάρια και πρέπει να τα χάσει, τηλεφωνεί στην γειτονική πιτσαρία να της φέρουν μια πίτσα.

Η μητέρα ρίχνει ένα επικριτικό βλέμμα στη Δώρα την ώρα που περιγράφει το είδος της πίτσας στο τηλέφωνο και αναστενάζει. Η Δώρα κάνει πως δεν την ακούει και βάζει τα ακουστικά. Ταυτόχρονα κοιτάζει το κινητό της και διαβάζει ένα μήνυμα από την «παρέα» ότι ακυρώνεται μια ακόμη έξοδος. Νιώθει σα να είναι πεσμένη στο χώμα και κάποιος τη χτυπά αλύπητα. Μένει για λίγη ώρα να κοιτά το ταβάνι, κλείνει την τηλεόραση, ανοίγει την πόρτα και βγαίνει. Ο πιτσαδόρος εμφανίζεται μπροστά της. Η Δώρα παίρνει την πίτσα και κατευθύνεται στο στέκι της παρέας. Δεν την πειράζει που θα είναι μόνη και οι άλλοι δε θα έρθουν. Αρκεί να φύγει από το περιβάλλον των 0% λιπαρά, να μην κοιτά τη Barbie των 55 κιλών, να μην ακούει τη λέξη αισθητική. Ειδικά αυτό της προκαλεί μεγάλη αηδία και η αηδία της φέρνει εμετική διάθεση. Σιχαίνεται το σώμα της μάνας της, τη δουλειά της, τους πελάτες της, τα γιαούρτια 0%, τον εαυτό της, τα πατατάκια, την πίτσα με «απ΄ όλα» που τρώει αλύπητα.

Η Δώρα φτάνει στο στέκι της παρέας. Τα χέρια της είναι λερωμένα, το στόμα της γύρω γύρω με λάδια. Αποφασίζει να μπει από την πίσω πόρτα, να πλυθεί πρώτα και μετά να μπει μέσα να καθίσει. Καθώς πλησιάζει την τουαλέτα, ακούει δυο γνώριμες φωνές, δυο συμμαθήτριες, να γελάνε. Τις ακούει να μιλάνε για αισθητική, για τη Δώρα, για τα κιλά που διαρκώς βάζει και -το αποκορύφωμα- για το πόσο Θεά είναι η μητέρα της! Το χέρι της απομακρύνεται από το πόμολο. Απομακρύνεται κι αρχίζει να τρέχει. Βάρος στο σώμα, βάρος στην ψυχή, λαχανιάζει γρήγορα. Σταματάει έξω από το πρώτο μαγαζί fast food. Ο φαύλος κύκλος καλά κρατεί. Μηχανικά αγοράζει ένα hot dog και κατευθύνεται προς το πάρκο. Κάθεται στο γρασίδι του πάρκου, ανοίγει το πακέτο με το hot dog, το κοιτάζει και μαζί κοιτάζει τη μουστάρδα που τρέχει. Χαμένη στις σκέψεις της αργεί να συνειδητοποιήσει ότι ένας σκύλος της γλύφει το χέρι και τη μουστάρδα που τρέχει, με απώτατο σκοπό το λουκάνικο. Στην αρχή τρομάζει και αποτραβιέται. Τρομάζει κι ο σκύλος. Η Δώρα τον κοιτάζει στα μάτια, κόβει ένα κομμάτι και του το δίνει.  Αυτός πλησιάζει και τρώει. Συνεχίζει να κόβει κομμάτια κι εκείνος κουνάει την ουρά του. Νιώθει καλά που έχει παρέα και μοιράζεται. Παίζει μαζί του για ώρα. Χάνει το χρόνο κι όταν σηκώνεται να φύγει, ο σκύλος την ακολουθεί. Η Δώρα τον βαπτίζει «Χοντρό», τον παίρνει μαζί της και τον βάζει στο σπίτι. Με ύφος νικητή περνάει μπροστά από τη μητέρα της, που τελειώνει το μάθημα εκγύμνασης μιας ακόμη Barbie. Η μητέρα χαιρετάει βιαστικά την πελάτισσα και τρέχει στο δωμάτιο της Δώρας να δει τι γίνεται. Ανοίγει διστακτικά την πόρτα του δωματίου της και τη βλέπει να κάνει κοιλιακούς με το σκύλο δίπλα. Η Δώρα μετράει λαχανιασμένα ανάποδα, 88, 87, 86 και …. ενώ ο «Χοντρός» κάθεται δίπλα της. Η μητέρα ξαπλώνει δίπλα στο σκύλο και δίπλα στη Δώρα και κάνει κοιλιακούς. Μετράνε μαζί…85, 84, 83…

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.