Loading...
ΠΡΟΦΙΛ, ΑΝΦΑΣ, ΤΕΤ Α ΤΕΤΠρωτοσέλιδοΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του ΠΕΡΙ ΟΥ στην Λένη Ζάχαρη

ΠΡΟΦΙΛ 

Το ηλεκτρονικό περιοδικό Περί ου, το ξέρετε – δεν χρειάζεται πια συστάσεις…
Είναι μια οντότητα θαυμαστή, που κατάφερε να γεννηθεί -παρά τις αντίθετες προβλέψεις των οιωνοσκόπων-,  που πέτυχε να μάθει να σκέφτεται, να μιλά, να γελά,  να τσακώνεται και να συνεννοείται με 10 αγύριστα κεφάλια -παρά το σχεδόν ακατόρθωτο του πράγματος-, να δουλεύει μόνο με 2-4 ζευγάρια χέρια (κατά περίπτωση), να τραβά την ανηφόρα, διατηρώντας σταθερό βήμα με 10 ζευγάρια πόδια – άλλα με τακούνια κι άλλα όχι, και να τραβά την προσοχή 12.000 αναγνωστών!

Αυτή τη στιγμή, δυο χρόνια μετά (και μετά την ανάρτηση 1219 άρθρων, ποικίλης, πλην πάντα καλής ύλης ), η οντότητα Περί ου καμαρώνει και την καμαρώνουμε.   

  

ΑΝΦΑΣ 

 Λ. Ζ. Καλώς ήρθες! Μια χαρά σε βρίσκω! Για δύο ετών θα έλεγα πως διατηρείσαι μια χαρά. Εσύ πώς νιώθεις; Ετοιμάζεσαι και για πάρτι!

Π.Ου. Αφήστε τα σάπια… Κάθε μέρα δεν συναντιόμαστε στις οθόνες; Και ξέρετε από πρώτο χέρι πως είμαι μια χαρά. Αφού βάζετε και το εν λόγω πρώτο χέρι για να νιώθω μια χαρά… Προς τι λοιπόν η δήθεν έκπληξη; Που με βλέπετε τώρα με τα καλά μου; Πάντα προσέχω την εμφάνισή μου, ακόμα κι όταν δεν ετοιμάζομαι για πάρτι.

 

Λ. Ζ. Δύο χρόνια στα τρία… Μπορείς να μου περιγράψεις τα πρώτα σου συναισθήματα στα αρχικά σου βήματα και πώς διαφοροποιήθηκαν, αν διαφοροποιήθηκαν, με το πέρασμα του χρόνου;

Π.Ου.  Γεννήθηκα, όπως θυμόσαστε, τον βροχερό Οκτώβρη του 2017. Οπότε, φυσικό ήταν να ξεκινήσω την ηλεκτρονική ζωή μου με φόβο – μην τα κάνω μούσκεμα. Μετά όμως σκέφτηκα αυτό που είπε ο – ποιος το είπε; Ο Αλλιέντε; «Όταν φοβάσαι, προχώρα. Να έχεις υπόψη σου πως οι άλλοι μπορεί να φοβούνται πιο πολύ από σένα…»  Οπότε, προχώρησα με φόβο μεν, αλλά και (κυρίως) με πάθος – χάρη στην στήλη ΜΕ ΠΑΘΟΣ του αγαπητού μου Κωστή Καπελώνη, που ήταν από τις πρώτες στήλες που με στόλισαν… Και έτσι προχωρώ!

Λ. Ζ.  Είσαι “πρόσωπο” εκτεθειμένο στο χωριό του ίντερνετ, νιώθεις “famous”;

Π.Ου.  Φυσικά. Και νιώθω και είμαι και φαίνομαι!

ΤΕΤ~ Α’ ~ ΤΕΤ

 

Λ. Ζ.  Πώς τα πας με τόσο φόρτο εργασίας; Δεν εξαντλείσαι κάθε μέρα, κείμενα, αναγνώστες, συντάκτες… 

Π.Ου. Είμαι ανεξάντλητο. Και δεν κουράζομαι ακριβώς γιατί δεν υπάρχει μονοτονία. Οι δέκα – συγνώμη, τώρα 12 συντάκτες μου,ευτυχώς, είναι κάθε καρυδιάς καρύδι: και ποιητές διαθέτω και πεζογράφους και δοκιμιογράφους και ιστορικούς, και χρονικογράφους και μεταφραστές και  θεατρανθρώπους και σινεφίλ και σχολιαστές και γλωσσολάγνους και εικαστικολάγνους και γραφομανείς και εμμονικούς  και χιουμορίστες.Λ. Ζ.  Έχεις καλές ή και κακές μέρες; Μέρες που βαριέσαι ή κουράζεσαι;

Π.Ου.  Οι καλύτερες μέρες μου είναι όταν μου φοράνε καινούργια ύλη. Οι χειρότερες όταν μου φοράνε στα γρήγορα ακόμα πιο καινούργια ύλη, πριν προλάβω να καμαρώσω με την προηγούμενη.
Ω, όχι εγώ δεν βαριέμαι  ούτε κουράζομαι (τα δίχρονα δεν καταλαβαίνουν Χριστό)– και ελπίζω να μην βαριούνται ούτε οι αναγνώστες μου, ακόμα κι αν είναι σε δεύτερη ή και τρίτη ηλικία…

  

Λ. Ζ.   Πώς βλέπεις την συντακτική ομάδα και τον τεχνικό σου που σε φροντίζει;

Π.Ου. Αχ, τι καλές νταντάδες και τροφοί και παιδονόμοι! Η Γεωργία, η Παυλίνα, η Λένη, η Έφη, η Τίνα, η Δήμητρα, η Λίζα, η Ανθούλα, η Γιούλη, ο Χρήστος, ο Κωστής, ο Κώστας!  Αχ, τι καλός παιδαγωγός ο Λουκάς μου!
Με ταΐζουν νόστιμα και θρεπτικά άρθρα, με παίζουν, προσέχουν να μην πέφτω…


Λ. Ζ. Εισπράττεις αγάπη;

Π.Ου. Αν δεν εισέπραττα ούτε αγάπη θα φαλήριζα!

Λ. Ζ.  Κάνεις σχέδια για το μέλλον; 

Π.Ου. Ουουουου! Όταν θα μεγαλώσω θα γίνω πλατφόρμα για τον σύγχρονο Πολιτισμό.

Λ. Ζ.  Ανανεώνεσαι βλέπω συνεχώς, υπάρχει σχέδιο ή είναι αυθόρμητες οι αποφάσεις;

Π.Ου.  Βεβαίως και ανανεώνομαι συνεχώς. Στην ηλικία μου τα κύτταρα ανανεώνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Όσο για το σχέδιο, εγώ δεν μπορώ να ξέρω. Μάλλον είναι αυθόρμητες οι αποφάσεις. Ρωτήστε καλύτερα τους συντάκτες μου. Ειδικά την παράξενη αρχισυντάκτρια – που γι αυτή τουλάχιστον έχω βάσιμες υποψίες πως είναι πάντα εκτός σχεδίου…

 

Λ. Ζ.  Με την ελευθερία πώς τα πας; 

Π.Ου. Την ξαδέλφη του Χρήστου λέτε; Πολύ καλά…


Λ. Ζ.  Ψώνισες για το πάρτι;  

Π.Ου. Όχι. Αυτές τις μέριμνες τις αφήνω σε άλλους. Αλλά όλοι, συντάκτες, συνεργάτες και αναγνώστες είναι λίγο-πολύ ψωνισμένοι μαζί μου. Θα περάσουμε αξέχαστα!


Λ. Ζ.  Ποιες είναι οι αγαπημένες σου στήλες;

Π.Ου. Η στήλη ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ της Γεωργίας, η στήλη ΘΕΑΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ της Γιούλης, οι στήλες ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ και ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΣΕ ΛΑΔΙ του Κώστα, η στήλη ΘΕΑΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ της Γιούλης, η στήλη ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ του Χρήστου, οι άφθονες δικές σας στήλες κ. Λένη μου, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΙΩΣ, ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΙΩΣ, 5Χ5, ΠΡΟΦΙΛ, ΑΝΦΑΣ ΤΕΤ Α ΤΕΤ – καλή ώρα- και ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ, η στήλη ΜΕ ΠΑΘΟΣ του Κωστή που προανέφερα, η στήλη ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ της Παυλίνας – η οποία κατά καιρούς μεταμφιέστηκε σε: ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ, ΔΟΚΙΜΟΙ / ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΙ / ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ κλπ., η στήλη ΟΛΙΓΑ ΤΙΝΑ της Τίνας, η στήλη Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΙΛΕΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΠΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΗΣ της Παυλίνας, κάποτε και της Τίνας, τώρα και της Ανθούλας, η στήλη  VIEW MASTER κάποτε της Έφης, η στήλη ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ της Λίζας… Ουφ! Δάσος στηλών… Κι αν ξέχασα καμιά, να πέσει να με πλακώσει!

Λ. Ζ.  Με ποιους θυμώνεις;  

Π.Ου. Με τους πολιτικούς – γι αυτό και δεν είμαι πολιτικό περιοδικό.

Λ. Ζ.  Τι σε διασκεδάζει πολύ;

Π.Ου. Ο εαυτός μου! Γι αυτό και είμαι το περί ου ο λόγος περιοδικό!


Λ. Ζ.  Εύχεσαι κάτι στον εαυτό σου για τα επόμενα χρόνια;

Π.Ου. Να είμαι υγιές, δυνατό, όμορφο, ενδιαφέρον, με όλους τους συντάκτες μου συντεταγμένους εν ομοψυχία και αφιερωμένους σε μένα!


Λ. Ζ.  Για να κλείσουμε, να σε ρωτήσω κάτι; Αν δεν ήσουν το “Περί ου”, τι θα ήθελες να είσαι;

Π.Ου. Αν περιμένετε να σας απαντήσω «οι TIMES» ή «Ο OBSERVER» ή, έστω, το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, γελιέστε. Θέλω να είμαι αυτό που είμαι!

Λ. Ζ.  Προσωπικά, χαίρομαι που είσαι το “Περί ου”!!! Σ’ ευχαριστώ για τον χρόνο που μου χάρισες μέσα σε τόσο τρέξιμο!!! Φεύγω κι εγώ να συνεχίσωωω!
Τα λέμε στο πάρτι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.