You are currently viewing Τίνα Κωνσταντάτου: Ζήτω η Καραπαρασκευή!

Τίνα Κωνσταντάτου: Ζήτω η Καραπαρασκευή!

Άλλη μια εβδομάδα ΒΛΑΚ (BLACK ήθελα να πω, sorry! ) μας ηύρε, αδέρφια.

Με αποκορύφωμα την Καραπαρασκευούλα, την BLACK FRIDAY επί το αγγλικότερον, καλέ!

Με τα ευρά μας στα χέρια, ας τρέξουμε να αδειάσουμε τα αζήτητα στοκ των καταστημάτων, σε ασυναγώνιστες τιμές που «απλά δεν υπάρχουν»!

Καλά μας κάνουν, δεν καταλαβαίνω δηλαδή, γιατί τα κρατάμε τα ευρά μας και δεν τα ξοδεύουμε;

Ό,τι μπορούν κάμουν για να μας απελευθερώσουν από τούτες τις αστικές αναχρονιστικές αντιλήψεις περί αποταμίευσης. Ή από κείνες τις ξεκούδουνες παλιομοδίτικες αντιλήψεις περί …αευρίας –πώς λέγαμε οι παλαιότεροι «αφραγκίας»; ε, για το ίδιο πράμα μιλάμε.

Τι θα πει «δεν μου φτάνουν τα μισθά / οι συντάξεις / τα επιδόματα ανεργίας»; Άκου λέει, φυσικά και μας φθάνουν, τόσο όσο για να αισθανθούμε πως είμαστε μέσα στο πανέξυπνο (σε επίπεδο πανουργίας) παιχνίδι του «Καταναλώνω άρα υπάρχω».

Δώστε μαυρίλα στο λαό, το ζητάει ο οργανισμός του για να δει μια άσπρη μέρα –πόσο γιαουρτάκι πια να φάει, δεν πα’ να βγει να το διαφημίσει κι ο Κλούνι.

Δώστε του την ευκαιρία να διαβεί την εξώπορτα της πολυκατοικίας με καμάρι κουβαλώντας σακούλες -όχι του σούπερ μάρκετ αυτή τη φορά- και λέγοντας με κοσμοπολίτικο και τάχα εξουθενωμένο ύφος στο γείτονα που παραλίγο να του κοπανήσει την πόρτα στα μούτρα (όπως συνηθίζεται):

– Ευχαριστώ…μα τι βλακείες είναι αυτά τα …μπλακ φράιντεϊ! Είχανε και στα χωριά τους τέτοια; Κάθε τρεις και λίγο πάω για ψώνια, τέτοιο κατιναριό είχα καιρό να δω. Αλλά επέμενε η κόρη/ ο γιος/η πεθερά/η κολλητή μου να μην χάσω σήμερα την ευκαιρία να προμηθευτώ το νέο GKKPW152 μόνο με 765 ευρώ σε 75 δόσεις και δώρο την συμμετοχή στην κλήρωση ενός τριήμερου σε πεντάστερο!

Με τις υγείες μας, φίλτατοι, και καλές αγορές.

Τίνα Κωνσταντάτου

Η Τίνα Κωνσταντάτου γεννήθηκε στην Αθήνα του 1965, σκέφτεται και εκφράζεται κάπως περίεργα, πλην όμως είναι και σπουδαγμένη και πτυχιούχα (Ψυχολογία-Εκπαίδευση-Coaching) . Εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και σύμβουλος εκπαίδευσης εφήβων και ενηλίκων. Έχει συγγραφικό έργο και αρθρογραφεί τακτικά στο διαδίκτυο σε ειδησεογραφικά και άλλα θεματικά sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.