You are currently viewing ΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ: Στάσου, τσιπάκι!

ΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ: Στάσου, τσιπάκι!

Με βαθιά συγκίνηση πληροφορηθήκαμε το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τίτλο «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

Ναι ρε, πρέπει να μπει τέρμα στην εκμετάλλευση και τη χρησιμοποίηση μας με κερδοσκοπικό σκοπό! Σύμφωνοι, με το αντίστοιχο φόρο/τίμημα, τίποτα στην ζωή δεν είναι τσάμπα, τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται!

Τι είναι εξάλλου 6 ευρώ τέλος καταγραφής; Τρίχες (αχ, τι μου τις θυμίσατε;…)

Πεσ’ τα λοιπόν, μεγάλε νομοθέτη:

Ως πότε κάποιος μπορεί να διατηρεί πολλά ζώα για συντροφιά χωρίς να πληρώνει το αντίστοιχο τίμημα; Το έλεγε και η Λίτσα Διαμάντη εξάλλου: «Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία, στην περίπτωσή μας όμως, δεν υπάρχει άλλος δρόμος»!

Ως πότε οι πολυκατοικίες θα αναγκάζονται να φιλοξενούν παράνομα ζευγάρια;

Ως πότε θα τριγυρνάμε ανεμβολίαστοι; Συνωμοσιολόγοι παιδίατροι είμαστε, να παίρνουμε στο λαιμό μας ανθρώπους;

Ως πότε θα μπορεί ο κάθε φλούφλης να λέει πώς πάει στο περίπτερο και να εξαφανίζεται, χωρίς ένα μήνυμα, χωρίς ένα αντίο;

Ως πότε ο πάσα ένας κτηνίατρος θα μπορεί να εξετάζει όποιον θέλει;

Ως πότε θα είμαστε ίσα κι όμοια με αυτές τις λέρες τους λάθρους, εμείς οι επισήμως δεσποζόμενοι, με το γράμμα του Νόμου και την υπογραφή στις Συμφωνίες Συμβίωσης;

Ως πότε θα γεννάει όποιος θέλει; Μια Κίνα μάς χρειάζεται, ορίστε μας!

Τέλος, επειδή είμεθα σκεπτόμενα (δεσποζόμενα) ζώα και όχι αδέσποτη και ανεγκέφαλη τσογλαναρία, επιθυμώντας να συμβάλλουμε στη δημόσια διαβούλευση θέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις:

  • Να μπορούμε να ψηφίζουμε κιόλας. Ως κανονικά πλέον δεσποζόμενα ζώα με τσιπάκι, όπως όλοι. Δεν θα αλλοιώνεται και πολύ το εκλογικό αποτέλεσμα, για σκεφτείτε το…
  • Να βγαίνει το τσιπάκι σε μεγέθη small, large και X-large ανάλογα με το μέγεθος του δεσποζόμενου, πχ, καναρίνι-χαμαιλέοντας-κροκοδειλάκι.
  • Να αναλαμβάνει από δω και πέρα τις εξαφανίσεις μας η Αγγελική Νικολούλη.

Και μια διευκρίνιση, παρακαλώ:

Θέλουμε να πιστεύουμε πως στη διάταξη του Νόμου δεν συμπεριλαμβάνονται και τα υπόλοιπα  κατοικίδια συντροφιάς π.χ. μυρμήγκια, κατσαρίδες κουνούπια κλπ. – έτσι δεν είναι;

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, αλλά αν φτάσουμε και στο σημείο να δούμε κάποιον να τρέχει πίσω από καμιά κατσαρίδα φωνάζοντας «Στάσου, τσιπάκι», ε, αυτό είναι που λένε η φαντασία στην εξουσία!

Τίνα Κωνσταντάτου

Η Τίνα Κωνσταντάτου γεννήθηκε στην Αθήνα του 1965, σκέφτεται και εκφράζεται κάπως περίεργα, πλην όμως είναι και σπουδαγμένη και πτυχιούχα (Ψυχολογία-Εκπαίδευση-Coaching) . Εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και σύμβουλος εκπαίδευσης εφήβων και ενηλίκων. Έχει συγγραφικό έργο και αρθρογραφεί τακτικά στο διαδίκτυο σε ειδησεογραφικά και άλλα θεματικά sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.