You are currently viewing Ανθολογία ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ, Μετάφραση: Κλεοπάτρα Λυμπέρη εκδόσεις Ρώμη

Ανθολογία ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ, Μετάφραση: Κλεοπάτρα Λυμπέρη εκδόσεις Ρώμη

Η Ανθολογία ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ χρειάστηκε σχεδόν 20 χρόνια για να ολοκληρωθεί. 15 ποιητές, 15 είδη γραφής, 15 διαφορετικοί κόσμοι ενωμένοι μέσα στο κοινό αίτημα της Λογοτεχνίας. Το υλικό προέκυψε κυρίως από συναντήσεις που είχα με ομότεχνους σε Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στην Ευρώπη και στην Ασία και προστέθηκαν σ’ αυτό μεταφράσεις μου για το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης του περιοδικού «Δέκατα». Τα κείμενα ήταν πάρα πολλά, επέλεξα να κρατήσω μόνον όσα έκρινα πιο ώριμα αισθητικά (αν και ομολογώ, έβαλα αρκετό νερό στο κρασί μου). Ας ειδωθεί λοιπόν αυτή η σύνοψη ως μια εικόνα που αποτυπώνει κομμάτια του βαλκανικού προσώπου, αλλά και τη συγκυρία μιας ζωντανής πνευματικής ροής μεταξύ ανθρώπων, γλωσσών, χωρών, πολιτισμών.

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.