You are currently viewing Αριάδνη Καλοκύρη: Χώρα αναμονής, Εκδόσεις Κίχλη

Αριάδνη Καλοκύρη: Χώρα αναμονής, Εκδόσεις Κίχλη

                                                                                      

Η Χώρα αναμονής είναι σαν το παιχνίδι της γυάλινης σφαίρας. Μέσα της, αντί για τεχνητό χιόνι, ανακατεύονται αντικείμενα, πρόσωπα, ιστορίες. Όσο κουνάμε αυτή τη σφαίρα, η εικόνα αλλάζει. Ο χρόνος γίνεται κυνηγός, αλλοιώνεται και ξεγλιστρά· ενώ η μνήμη ταξιδεύει με το νέφος της φαντασίας. Αυτή η χώρα αιωρείται κάπου ανάμεσα. Εύθραυστη, λοξή και, δυνάμει, αιχμηρή.

  

Ανατέλλει, παγωμένο ασήμι

 

το χρώμα με καταπίνει, το σχήμα

του προσώπου σου

ξεβάφει

μετρώντας ακατάπαυστα.

 

Το χέρι

περικυκλώνει την αόρατη

νύμφη που κατοικεί στο τρεχούμενο

νερό των ποταμών

 

και είναι πολλοί που

τολμούν να συνυπάρχουν

μισοσβησμένοι, ημιτελείς ενώ

 

καταγράφουν

το φεγγάρι σαν κύμα, να

σπάει τον γυάλινο τοίχο του χρόνου και να

επιπλέει

εξωραΐζοντας τη φαντασία

στην επιφάνεια του χαρτιού σου.

 

*

 

Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΛΟΚΥΡΗ γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική και θέατρο. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Ποιητική και Χάρτης (ηλεκτρονική έκδοση).

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.