You are currently viewing Γιώργος Δ. Γεωργούλας, Εποχή συγκομιδής, εκδ. Μανδραγόρας

Γιώργος Δ. Γεωργούλας, Εποχή συγκομιδής, εκδ. Μανδραγόρας

Η Εποχή Συγκομιδής, δεύτερη ποιητική συλλογή του Γιώργου Δ. Γεωργούλα (γ. Ιωάννινα 1974, kagio23@yahoo.gr), αποτελεί το πέρασμα από την εποχή της μαθητείας, από τις μνήμες (του χθες) στην εποχή της δράσης, της ωριμότητας (του σήμερα/τώρα). Μια πρόωρη ενδεχομένως αναψηλάφηση, (αφού ούτως ή άλλως ο Γ.Δ.Γ. βρίσκεται στην εξέλιξη της πορείας του), αλλά αναγκαία προκειμένου να οικοδομηθεί «ο προαύλιος κόσμος» του σε στέρεες βάσεις της νέας συνέχειας: Επιδοθήκαμε σ’ έναν ατέλειωτο, αυτόχειρα πυροβολισμό της παιδικότητας/ Καλύφθηκαν τα πρόσωπα με επιχρυσωμένα ελάσματα, επινοημένα χαμόγελα/ Και, μεγαλώσαμε («ορθοπεδία»).

Και στην αναπόφευκτη συνθήκη «συναλλαγής» γράφει μεταξύ άλλων:

 Στη ζωή αφήνεις και μπαίνουν λεπτομέρειες Κάποτε ένας πλανόδιος πωλητής με κάστανα και λίγο χιόνι/ αγόρασα μια χούφτα από χειμώνα/ Αργότερα μια γυναίκα με κήπο και λουλούδια/ αγόρασα γαρίφαλα και της τα χάρισα/ Κάποια στιγμή –δεν θυμάμαι ακριβώς– μπήκε κι ένας θεός/ τού ψηλάφισα για μέρες τις παλάμες/ Επέμεινα λίγο παραπάνω πιέζοντας τις τρύπες ως εκεί/ που σκάλωνε το δαχτυλίδι αρραβώνων μου/ μα δεν βρήκα κάτι ν’ αγοράσω/ Με τον καιρό ο όγκος των επισκέψεων μεγάλωνε/ οικοδομικά τετράγωνα/ πολυκαταστήματα νεωτερισμών/ μια πόλη να χωρέσει μια σταλιά ζωή/ Θέλησα κάπου να ταιριάξω·/ λέγοντας ναι, λέγοντας όχι/ με συναναστροφές εδώ με συναναστροφές εκεί…

 

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.