You are currently viewing ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΚΥΡΗΣ: Του έρωτα & του πάθους

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΚΥΡΗΣ: Του έρωτα & του πάθους

Αγαπίδης, πυροσβεστήρες * Αγάπιος, καναπέδες * Αγαπηδάκη, δημοσιογράφος *  Αγαπηνάκης, φίλτρα νερού *  Αγαπηνός, στρατιωτικός * Αγαπητάκης, ζωγράφος *  Αγαπητίδης, πολιτικός μηχανικός * Αγαπητοπούλου, οδοντίατρος * Αγαπητός, ζαχαροπλαστείο * Αγαπίδης, μεσιτικό γραφείο * Αγάπιος, συρταριέρες * Αγάπογλου, υδραυλικά * Αγαπούδα, φαρμακείο * Αγαπουλάκης, σούπερ μάρκετ Αγαπούλης, μουσικός *  Αγαπούσης, δήμαρχος * Έρωτας, έμπορος * Ερωτίδης, ταφικά μνημεία * Ερωδιάδης, ασφαλιστής * Καψούρας, σπουδαστής * Νταλ(γ)κάς, μουσικός * Ποθητός, βιβλιοπωλείο * Πόθος, κατάστημα ηλεκτρονικών (και Ποθάκος, μεζεδοπωλείο).

[Ακολουθεί]

(Πηγή: Τηλεφωνικός κατάλογος)

Δημήτρης Καλοκύρης

Γεννήθηκε το 1948 στο αχανές Ρέθυμνο. Σπούδασε νεοελληνική φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, όπου ίδρυσε το περιοδικό "Τραμ", καθώς και τις ομώνυμες εκδόσεις λογοτεχνίας και τέχνης (1971-87). Στην Αθήνα εξέδωσε το λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό περιοδικό "Χάρτης" (1982-87). Διετέλεσε διευθυντής συντάξεως και καλλιτεχνικός διευθυντής του πολιτιστικού περιοδικού "Το Τέταρτο" (1985-87). Έχει κάνει τρεις εκθέσεις κολάζ και εικονογράφησε βιβλία για παιδιά. Το 1996 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για το φαντασμαγορικό του σύγγραμμα "Η ανακάλυψη της Ομηρικής" και το 2014 με το βραβείο του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου του. Διετέλεσε Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων (2013-2015). Από τις αρχές της δεκαετίας του '70 ασχολείται συστηματικά με το έργο του Μπόρχες με μεταφράσεις, ομιλίες, άρθρα, συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.