You are currently viewing Ιωσήφ Βεντούρας: Ταναΐς, εκδόσεις Νίκας

Ιωσήφ Βεντούρας: Ταναΐς, εκδόσεις Νίκας

Στην παρούσα έκδοση συγκεντρώνονται εν είδει διπτύχου οι συλλογές ποιημάτων Ταναΐς (α΄έκδοση Γαβριηλίδης, 2001) και Κυκλώνιο (α΄έκδοση Μελάνι, 2009), που μεταξύ των άλλων κοινών χαρακτηριστικών τους έχουν και το ότι αναφέρονται στο Ολοκαύτωμα και στις δοκιμασίες των Ελλήνων Εβραίων στα ναζιστικά στρατόπεδα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγή του κριτικού και γραμματολόγου Αλέξη Ζήρα, ενώ στο τέλος καταχωρούνται βιβλιοκριτικές των: Φραγκίσκης Αμπατζοπούλου, Ελισάβετ Αρσενίου, Νάνου Βαλαωρίτη, Αγγελικής Κωσταβάρα, Νικόλα Σεβαστάκη, Μαρίας Τσάτσου.

Ο Ιωσήφ Βεντούρας γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και ζει στην Αθήνα. Έχουν κυκλοφορήσει 6 ποιητικές του συλλογές. Από τις Εκδόσεις Νεφέλη έχει εκδοθεί το βιβλίο του “Εβραίοι ποιητές του Μεσαίωνα”.
Στις Η.Π.Α. κυκλοφόρησε το ποιητικό του βιβλίο «ΤΑΝΑΙΣ» σε δίγλωσση έκδοση και στο Ισραήλ μία ανθολογία ποιημάτων του.
Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρουμανικά, Σερβικά, Αραβικά και Εβραϊκά, έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά, ευρωπαϊκά και αμερικανικά περιοδικά και έχουν περιληφθεί σε ελληνικές και ευρωπαϊκές ανθολογίες.
Έχει μεταφράσει ποιήματα των τροβαδούρων, του Jerome Rothenberg κ.α. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Διευθύνει το ελληνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Poeticanet (www.poeticanet.gr) και την αγγλική ιστοσελίδα www.poeticanet.com.

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.