You are currently viewing Κι αν σου κάτσει;

Κι αν σου κάτσει;

«Έχει πλάκα να ψάχνεις το Τζόκερ», ισχυριζόταν μια παλιά κρατική τηλεοπτική διαφήμιση.

Ως γνωστόν, και κατά πρώτον, είμαστε λαός της πλάκας (την σπάμε συνέχεια δηλαδή) και, κατά δεύτερον, οι διαφημίσεις είναι είτε από τη ζωή βγαλμένες είτε από τη ζωή μπασμένες.

«Στείλτε μου λογαριασμούς να πληρώνω», θα μπορούσε να προτρέπει μια νέα κρατική διαφήμιση, στην οποία ένας χαρούμενος υπερχρεωμένος σύγχρονος Έλληνας πολίτης θα τακτοποιεί διαδικτυακά τις οικονομικές του υποχρεώσεις σημειώνοντας τον αριθμό των συναλλαγών του χειρόγραφα, σε μπλοκάκι δίπλα στο φρέντο μακιάτο του, ώστε να γνωρίζει με βεβαιότητα πόσους ηλεκτρονικούς λαχνούς έχει εξασφαλίσει για την κλήρωση του επόμενου μήνα. Προσοχή: 1 στους 4.500 κερδίζει!

Προς το παρόν δεν παρέχεται η δυνατότητα να παιχτεί σύστημα. Ας μην προτρέχουμε όμως, κι ας μην βιαστούμε να κατηγορήσουμε για ολιγωρία την ευρηματική μας κυβέρνηση, διότι είναι βέβαιο πως συντομότατα θα κυκλοφορήσουν προγνωστικά βοηθήματα και θα υπάρξει δυνατότητα συνδυασμών και συστημάτων, με τα ανάλογα οφέλη.

Π.χ:

Με μαζικές ηλεκτρονικές πληρωμές άνω των δεκαεπτά ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, δέκα λαχνοί bonus.

Ή, με την εμπρόθεσμη ηλεκτρονική ταυτόχρονη εξόφληση όλων των οφειλών του μηνός, είκοσι λαχνοί επιπλέον κι ένα πεντόλιτρο καραμπινάτη ρακή Σφακίων δώρο.

Όπως και με ηλεκτρονική εξόφληση αγορών από Mall αξίας άνω των 32,729 ευρώ σε ένα απόγευμα , δώρο ένας Άγιος Βασίλης σπίτι σας στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν παρέας της προτίμησής σας ή ένας κλόουν στο επόμενο πάρτι γενεθλίων παιδιού, το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό να είναι και δικό σας.

Με ανυπομονησία περιμένουμε και την τηλεοπτική κάλυψη της μηνιαίας κλήρωσης, στην prime zone της ημέρας, πριν από κάποιο ριάλιτι σώου, με παρουσιάστρια ομορφούλα νεαρά ενδεδυμένη με αξιοπρεπές εξώπλατο και εξώβυζο μίνι και επιλεγμένη αξιοκρατικά μέσα από την υπερήφανη εργατιά.

Ας αφήσουμε λοιπόν ήσυχο πια το θείο, ας πιαστούμε από τα μαλλιά μας και ουχί από το Τζόκερ. Κι ας ονειρευτούμε τα καρβέλια μας. Ή τα μελομακάρονά μας, μέρες που ‘ρχονται.

Τίνα Κωνσταντάτου

Η Τίνα Κωνσταντάτου γεννήθηκε στην Αθήνα του 1965, σκέφτεται και εκφράζεται κάπως περίεργα, πλην όμως είναι και σπουδαγμένη και πτυχιούχα (Ψυχολογία-Εκπαίδευση-Coaching) . Εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και σύμβουλος εκπαίδευσης εφήβων και ενηλίκων. Έχει συγγραφικό έργο και αρθρογραφεί τακτικά στο διαδίκτυο σε ειδησεογραφικά και άλλα θεματικά sites.

This Post Has One Comment

  1. Μελίνα Σιδερίδου

    Τάμα στην κλειρωτίδα θα κάνουμε 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.