You are currently viewing Κωνσταντίνος Τζίμας:  ένα ποίημα

Κωνσταντίνος Τζίμας:  ένα ποίημα

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Μια μέρα θα ξυπνήσεις «νεκρός»,

Σιωπή…

Ο διάλογος ανήκει στην αφαίρεση.

Κοιτιέσαι ασταμάτητα με επιστημονική συνέπεια…

…αγγίζεσαι.

Αρτιμελής, τουλάχιστο εξωτερικά.

Όλα είναι στη θέση τους

πιο άκαμπτα και από κορμό δέντρου.

Μα πού πήγε ο χορευτής που λυγίζει πάνω από την

πραγματικότητα;

Το νεύρο που τρυπάει

όπως η ρίζα το τσιμέντο;

Ή μήπως σου άνοιξε τα στήθια η νιότη σαν σεισμός που

ανοίγει τη γη;

Μετατοπίστηκαν όλες οι αξίες,

φύσηξε η αθωότητα κάτω από τα νύχια

και έμεινε το φιλί

στο μάγουλο,

στα φρύδια,

στο αυτί,

στο στόμα.

Ο Κωνσταντίνος Τζίμας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1985 στην Λαμία Φθιώτιδας. Το 2011 αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ Πατρών. Παράλληλα σπούδασε κλασική μουσική. Από το 2013 ζει μόνιμα στο Μπρίστολ (UK). Η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο Ρίζα κυκλοφόρησε το 2017 – εκδόσεις Captainbook ενώ έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά και τα Ισπανικά. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς ποίησης ενώ πρόσφατα το έργο του παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Μεξικό (UAEM), La Colmena, στο Μεξικό. Σπουδάζει Δημιουργική Γραφή και εργάζεται σε καινούργια συγγραφικά πρότζεκτ ποίησης και λαογραφικού παραμυθιού. Στην πρώτη του έκδοση φιλοδοξεί να μιλήσει μέσα από τις εικόνες που δημιουργούν τα γεωμετρικά σχήματα, οι αριθμοί και τα χρώματα δημιουργώντας μια γέφυρα εκ των έσω, για όσα συνδέουν την ύπαρξή μας με το χρόνο.

https://lacolmena.uaemex.mx/article/view/11566/9822?fbclid=IwAR1V02b0Nn_z1JXTtz71YOUxGxOON4wij0lzwsn9kswqTFgxcaqsGiqVDc0

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.