You are currently viewing Παναγιώτης Βούζης: Ένα ποίημα

Παναγιώτης Βούζης: Ένα ποίημα

Καθημερινές συνήθειες

 

Τα παιδιά σου θα φύγουν

σε ταξίδι στον Άρη

μη γνωρίζοντας ότι

σ’ απολύουν την Πέμπτη.

Οι γυναίκες των άλλων

σε αφήνουν ν’ αγγίζεις

τα διάστιχα μέρη

που κρατάνε τη ζέστη.

Η κυβέρνηση ξέρει

να σκορπάει τον τρόμο

πριν η μέρα τελειώσει

θα θρηνήσουμε κι άλλους.

This Post Has 4 Comments

  1. Το κείμενο αυτό διακρίνεται για την μουσικότητά του, η οποία επιτυγχάνεται, χωρίς την υποστήριξη ρίμας. Άλλο κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η λιτή μα περιεκτική έκφραση, με απλά εκφραστικά μέσα. Επίσης δεν απουσιάζει το κριτικό στοιχείο στο κοινωνικό γίγνεσθαι, όμως θα μπορούσε να είχε πιο έντονη παρουσία.
    Κλείνοντας το σχόλιό μου, θα ευχηθώ, εμπνεόμενος από στίχους του ποιήματος αυτού:Να αγγιζόμαστε οι άνθρωποι μεταξύ μας, ακυρώνοντας το ιδιοκτησιακό, για μια ζεστή κοινωνία αλληλεγγύης.

  2. Το κείμενο αυτό διακρίνεται για την μουσικότητά του, η οποία επιτυγχάνεται, χωρίς την υποστήριξη ρίμας. Άλλο κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η λιτή μα περιεκτική έκφραση, με απλά εκφραστικά μέσα. Επίσης δεν απουσιάζει το κριτικό στοιχείο στο κοινωνικό γίγνεσθαι, όμως θα μπορούσε να είχε πιο έντονη παρουσία.
    Κλείνοντας το σχόλιό μου, θα ευχηθώ, εμπνεόμενος από στίχους του ποιήματος αυτού:Να αγγιζόμαστε οι άνθρωποι μεταξύ μας, μέσω των διάστιχων μερών μας, ακυρώνοντας το ιδιοκτησιακό, για μια ζεστή κοινωνία αλληλεγγύης.

  3. Το κείμενο αυτό διακρίνεται για την μουσικότητά του, η οποία επιτυγχάνεται, χωρίς την υποστήριξη ρίμας. Άλλο κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η λιτή μα περιεκτική έκφραση, με απλά εκφραστικά μέσα. Επίσης δεν απουσιάζει το κριτικό στοιχείο στο κοινωνικό γίγνεσθαι, όμως θα μπορούσε, να είχε πιο έντονη παρουσία.
    Κλείνοντας το σχόλιο μου, εμπνεόμενος από στίχους του ποιήματος αυτού, θα ευχηθώ:Να αγγιζόμαστε οι άνθρωποι μεταξύ μας, μέσω των διάστιχων μερών που κρατάνε ζέστη.

  4. Το κείμενο αυτό διακρίνεται για την μουσικότητά του, η οποία επιτυγχάνεται χωρίς την υποστήριξη ρίμας.Άλλο κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η λιτή μα περιεκτική έκφραση, με απλά εκφραστικά μέσα. Επίσης, δεν απουσιάζει το κριτικό στοιχείο στο κοινωνικό γίγνεσθαι, όμως θα μπορούσε να είχε πιο έντονη παρουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.