You are currently viewing Σκιτσογραφίες 5×5: Χλόη Κουτσουμπέλη

Σκιτσογραφίες 5×5: Χλόη Κουτσουμπέλη

Aθωότητα
Το πιο αθώο σχήμα είναι ο κύκλος γιατί ξαναγυρνάει πάλι στο αρχικό σημείο απ’ όπου ξεκίνησε. Τι υπήρξε πριν και τι μετά; Είναι άραγε αυτή η άγνοια η μεγαλύτερη μας αθωότητα; Αφού τελικά από την στιγμή που γεννιόμαστε κουβαλάμε την ενοχή της φύσης μας, ενώ δεν είμαστε παρά καταδικασμένες αθώες υπάρξεις σφραγισμένες με την βούλα του αναπόφευκτου.

 Dream lock by Michael Lang


Προσωπεία
Η μέρα είναι το προσωπείο της νύχτας, η λευκή πολική αρκούδα είναι το προσωπείο του χιονιού, ο Θεός το προσωπείο του Ρασκόλνικωφ, το προσωπείο του Πάουντ ήταν ένα πρόσωπο στο υγρό κλαδί του μετρό, το δικό μου προσωπείο είναι μία γυναίκα με άσπρο σκούφο που ανάβει πυγολαμπίδες μες στο δάσος και κυνηγάει έναν ασβό.

                                                                          «…ανάβοντας πυγολαμπίδες…»



Χάδι
Μπορεί το σχήμα του να αλλάξει τον ρου της ιστορίας; Τι χρώμα έχει ένα χάδι που γερνάει; Πού παν τα χάδια όταν σκοτεινιάζει; Άραγε μπορεί ένα χάδι να οδηγήσει στον Άδη; Όμως και τι άλλο είναι ο Άδης παρά ένας τόπος χωρίς χάδι. Χωρίς χάδι είσαι χαμένος. Και με χάδι το ίδιο χαμένος είσαι. Απλώς στην δεύτερη περίπτωση απολαμβάνεις τον χαμό σου.



                                     «…απολαμβάνοντας το χαμό…», ο πίνακας του Παύλου Σάμιου

Έλλειψη
Γιατί οι άνθρωποι συχνά διανύουν ελλειπτική τροχιά, που σημαίνει ότι συχνά απουσιάζουν από τον εαυτό τους και όταν επιστρέψουν αυτός δεν είναι πια εκεί, γιατί ναι μεν η έλλειψη ζάχαρης ως πρόσχημα μπορεί να γίνει αφορμή για βελτίωση των σχέσεων γειτνίασης, όμως τι γίνεται αν σου τελειώσει η έλλειψη και δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία γι αυτό που έχασες.


Πληρότητα
Άραγε υπάρχει και αν υπήρχε θα το ήξερα; Γιατί πως είναι να είναι κανείς πλήρης που σημαίνει ολόκληρος ή έστω διασπασμένος σε πολλά τεμάχια άριστα συγκολλημένα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται την αθωότητα, τα προσωπεία και το χάδι, άρα πληρότητα είναι η έλλειψη έλλειψης; Και πόσο συχνά η έλλειψη μετατρέπεται σε πληρότητα-ποίημα πάνω στο χαρτί.

                               «…η έλλειψη μετατρέπεται σε πληρότητα-ποίημα…»,
0 πίνακας του Χρήστου Κεχαγιόγλου, «Πεμπτουσία»

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.