You are currently viewing Συνομιλίες με τα πρόσωπα του 1821 – 21 συγγραφείς για το ’21  (διηγήματα κι αφηγήματα), εκδόσεις 24γράμματα

Συνομιλίες με τα πρόσωπα του 1821 – 21 συγγραφείς για το ’21 (διηγήματα κι αφηγήματα), εκδόσεις 24γράμματα

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Συνομιλίες με τα πρόσωπα του 1821» με τη συμμετοχή 21 σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων και την επιμέλεια της Αλεξίας Καλογεροπούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι σημαίνουν σήμερα τα πρόσωπα του 1821; Τι έχουν να μας πουν; Αφήνουν χώρο για ταυτίσεις;

Διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, είκοσι ένας συγγραφείς συναντιούνται στις σελίδες αυτού του επετειακού βιβλίου, φωτίζουν γνωστές και λιγότερο γνωστές πλευρές του Αγώνα και τις συνδέουν με το σήμερα, συνθέτοντας έναν εξαίσιο, πλουραλιστικό λεκτικό καμβά που ταξιδεύει τον αναγνώστη από τη μια άκρη της  Ελλάδας ως την άλλη.

Ήρωες και ηρωίδες, φιλικοί, μοναχοί, άνθρωποι καθημερινοί με περίσσιο θάρρος και άλλοι που, θέλοντας και μη, αποτέλεσαν παράπλευρες απώλειες της Επανάστασης.

Συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά, οι συγγραφείς:

Μαρία Αθανασοπούλου, Έλενα Ακανθιάς, Ευάγγελος Αυδίκος,  Γεωργία Βεληβασάκη , Κώστας Γουλιάμος,  Δήμητρα Διδαγγέλου, Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Χρυσάνθη Ιακώβου, Αλεξία Καλογεροπούλου, Σπύρος Κιοσσές, Βίκη Κοσμοπούλου, Βιβή Κοψιδά- Βρεττού, Ευσταθία Ματζαρίδου,  Ντίνος Σιώτης, Μαριαλένα Σπυροπούλου, Βάνια Σύρμου, Ιφιγένεια Τέκου, Παναγιώτης Τερζάκης, Αντώνης Τσόκος, Γιάννης Φαρσάρης, Σαρίτα Χαΐμ.

Επιμέλεια: Αλεξία Καλογεροπούλου

 

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.