You are currently viewing Τίνα Κωνσταντάτου: Της Πρωτομαγιάς τα εννιάμερα

Τίνα Κωνσταντάτου: Της Πρωτομαγιάς τα εννιάμερα

Ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς μετακινήθηκε, λέει, κι ορίστηκε επίσημα για τις 9 του μήνα, γιατί μάλλον -και ως γνωστόν- «Μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε»

Όπως και γιατί εικάζεται πως ο νέος ιός έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις μετακινήσεις για εορταστικούς λόγους κάθε είδους, πορείες, «να πιάσουμε το Μάη» κλπ., οπότε και επιτίθεται δριμύς.

Ενώ όταν καταργείται ο δακτύλιος, πχ,  προκειμένου ο κόσμος να σπεύσει για ανταύγειες, βλεφαρίδα και μπικίνι,  ο ιός αποσύρεται διακριτικά προκειμένου να μας αφήσει να ξετριχιαστούμε με την ησυχία μας.

Ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς μας βρίσκει εξαντλημένους από την καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας.

Βασικά μας βρίσκει ξεμαλλιασμένους:

α) άλλους από την ξάπλα και την …ακουρευσιά κι άλλους από τις υπερωρίες και την ακουρευσιά.

β) από τους απότομους ελιγμούς στην λαϊκή προκειμένου να μην συνωστιζόμαστε

γ) από τις θεωρίες συνωμοσίας που όλοι έχουμε ακούσει και διαβάσει, που δεν άφησαν τρίχα στην ησυχία της στο κρανίο μας –όρθιες όλες, νά, σαν κεραίες έτοιμες να επικοινωνήσουν με το πρώτο UFO που θα περάσει από πάνω μας . «Απάγαμέ μεεεεε» ψιθυρίζουμε, κι άστους να ξανατσακωθούν ακόμα και για το αν ο τύπος «απάγαγε» είναι υπαρκτός ή μη, αδόκιμος ή δείγμα της αμορφωσιάς/της συνωμοσίας/της κατάντιας που μας έφτασε ως εδώ.

Κι έτσι οδηγούμαστε στο

δ) ξεμαλλιασμένοι από το σύστριγγλο και τους καβγάδες που ξέσπασαν πάνω σε κορυφαία ζητήματα που ταλάνισαν τους πολίτες αυτές τις δεκάδες μέρες εγκλεισμού, τρόμου, πόνου, αβεβαιότητας, συλλογισμών, αφραγκίας, και τόσων άλλων ευγενών καταστάσεων:

– Ο Τάκης ή ο Λάκης την έπαιξαν σωστά; (πχ, την εικόνα από τον Φλοίσβο; )

– Η Μίνα ή η Λίνα τοποθετήθηκαν με σεβασμό στις μέρες που διανύουμε;

– Με μάσκα ή λάσκα να βγαίνουμε από το σπίτι; Τα φουλάρια/παρεό/μαντίλια/κωλόχαρτα/χαρτομάντιλα πιάνονται; (πιάνονται,πιάνονται, μην ξοδεύεστε 😉 )

– Να στείλω SMS ή να βγω στην παρανομία;

– Όσοι …λοιχώχθηκαν, πρωτοτύπησαν ή ούτε μια σωστή και κουλ αντιγραφή του εαυτού τους δεν μπορούν να κάνουν;

– Ο Χαρδαλιάς έπρεπε να αφήσει την γυναίκα του να τον κουρέψει ή όχι;

– Για όποιον αποκαλεί τον άλλον δημοσίως κι επίσημα «Μαλάκα», μετράμε πόσες φορές την είπε περισσότερο από τον άλλον;

– Η ευθυγράμμιση πλανητών τελειώνει τώρα ή το 2022;

Κι άντε μετά να μας λένε πως πρέπει να πάμε με γάντια και μάσκες στην τράπεζα…Θεέ μου,  Κάζα ντελ Παπέλ γίναμε!!!

ΥΓ

ΖΗΤΩ Η 1η του ΜΑΗ, η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Ας την τιμήσουμε όλοι με σώας τας φρένας, ιστορική μνήμη, δύναμη για την συνέχεια κι ενεργή ζωή. Μια ζωή που δεν θα είναι ποτέ πια ίδια. Που θα έχει πολλές νέες και ύπουλες λακκούβες. Και που δεν είναι όμορφη όταν δεν την μοιράζεσαι και δεν την τιμάς 😉

Τίνα Κωνσταντάτου

Η Τίνα Κωνσταντάτου γεννήθηκε στην Αθήνα του 1965, σκέφτεται και εκφράζεται κάπως περίεργα, πλην όμως είναι και σπουδαγμένη και πτυχιούχα (Ψυχολογία-Εκπαίδευση-Coaching) . Εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και σύμβουλος εκπαίδευσης εφήβων και ενηλίκων. Έχει συγγραφικό έργο και αρθρογραφεί τακτικά στο διαδίκτυο σε ειδησεογραφικά και άλλα θεματικά sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.