You are currently viewing Χάρη Ιωσήφ: Των Στροφάδων εστίν – Αντιγραφή, Εκδ. Περισπωμένη

Χάρη Ιωσήφ: Των Στροφάδων εστίν – Αντιγραφή, Εκδ. Περισπωμένη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περισπωμένη η ποιητική σύνθεση του Χάρη Ιωσήφ Των Στροφάδων εστίν. Αντιγραφή — Το εκτενές ποίημα, ο κρυπτικός μονόλογος ενός «εγκάτοικου» της Μονής των Στροφάδων νήσων.

«Κείμενο λυρικό αλλά σκληρό, κρυπτικό, υπαινικτικό, δυσκολοκατανόητο αλλά ευκολοδιάβαστο. Σκοτεινό αλλά σαγηνευτικό, ενίοτε παραληρηματικό, μεθυσμένο και μεθυστικό αφήνει χώρο για σκέψεις και συνειρμούς. Και επειδή η συγκριτική λογοτεχνία είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή της κριτικής τέχνης, θα προσθέσω ότι το κείμενο —παρά την ελληνοπρέπεια και τον κλασσικισμό του— αφήνει γεύση συγχρόνων του σχεδόν ποιημάτων της beat generation, κυρίως του Allen Ginsberg, “ Howl” και περισσότερο του Lawrence Ferlinghetti, “Wild Dreams of a New Beginning”.»
(Ζέττη Βαρδάκη, Δρ Φιλολογίας)

Αελλοπέτη ακούγεται όταν αλλάζει ο καιρός
κατά κει που πυκνομαζεύονται οι ψυχές
και τις ξεπλένει με ραντισμούς το σύγνεφο
που το κλώθει η Όστρια η παλαβιά Νοθιά
πετάγεται τότε το πουλί το μισό γυναίκα
ντυμένο με φορεσιά χρυσή μη φαίνεται φτερό
άρμενα φουσκωμένα καραβιού λες είναι
και μου εμφανίζεται ώξω τα στήθια με μαλλιά
όμορφα πολύ να τ’ ανεμίζουν αύρες και ζεφύρια
αρώματα φέρνοντας απὸ τη θάλασσα ο Μπάτης
άμαχο με εμπαίζει σαν θεός λέγοντάς μου

Μοναχέ του έρωτα αρνητή
φοβάσαι μη σου αρπάξουν την ψυχή;
 

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.