You are currently viewing Αντώνης Μπουλούτζας «Το ξύπνημα της Πατρινέλλας», εκδ. Νίκας

Αντώνης Μπουλούτζας «Το ξύπνημα της Πατρινέλλας», εκδ. Νίκας

Το Στοιχειό του Κάστρου ξυπνάει. Και όλοι χάνουν τον ύπνο τους… Ένας δυνατός σεισμός τραντάζει μια νύχτα την Πάτρα. Και με το ξημέρωμα, αποκαλύπτεται κενή η εσοχή ψηλά στο νότιο τείχος του Κάστρου όπου έστεκε η εμβληματική προτομή του Πατρέα, ιδρυτή της πόλης. Για τους πολλούς, ο μαρμάρινος μισός κορμός με κεφάλι γενειοφόρου άνδρα είναι η Πατρινέλλα, το στοιχειό, που προστατεύει την πόλη και προειδοποιεί βγάζοντας ανατριχιαστικά κρωξίματα όποτε έρχεται κάποιο κακό. Η αρπαγή της, λένε, πρόκειται να φέρει δυστυχία και δεινά. Ο εφιάλτης αρχίζει: ένας ύποπτος πέφτει νεκρός έξω από το Φρούριο με μία σχίζα από σπασμένο κλαδί δένδρου καρφωμένη στο κεφάλι. Κάποιος άλλος βρίσκει φρικτό τέλος σε τροχαίο δυστύχημα, και ένα ζευγάρι παράνομων αλληλοσκοτώνεται, ενώ σημειώνονται εμφανίσεις φαντασμάτων που μεταφέρουν μηνύματα και ζοφερές προειδοποιήσεις. Ο τρόμος σκιάζει την Πάτρα. Οι σεισμοί επαναλαμβάνονται κάθε πρωί την ίδια πάντα ώρα και η περιοχή μέσα και γύρω απότο Φρούριο μετατρέπεται σε ένα τρομακτικό πεδίο όπου αναβιώνουν φονικές σκηνές του παρελθόντος και εκδηλώνονται παραφυσικά φαινόμενα. Η κατάσταση χειροτερεύει, όταν μια γυναίκα πεθαμένη πριν από τριακόσια χρόνια εμφανίζεται ανάμεσα στους ζωντανούς! Και δείχνει πολύ θυμωμένη… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.