You are currently viewing Ελένη Καρρά Δυο ποιήματα

Ελένη Καρρά Δυο ποιήματα

ΜΗΤΕΡΑ 

Βαθύς ύπνος διατρέχει

Τη ραχοκοκαλιά μου

Μαύρες ορχιδέες

Φυτρώνουνε

Στη ράχη μου

Σαν κρίνοι

Στις ράγες

Απονήρευτοι

Κυλάνε

Οι επιβάτες

Του λήθαργου νεκροί

Κι από τα σαρκοβόρα άνθη

Που εξαπλώνονται

Φυτρώνει μέσα μου

Ολόγιομη

Μητέρα.

 

ΨΗΛΩΝΕΙ

 Εντοπίστηκε περιπλανώμενη ηλικιωμένη με τατουάζ στην περιοχή του Κ., όποιος την έχασε μπορεί να την αναζητήσει. Μες στο βαγόνι, κρεμασμένοι απ’ τις χειρολαβές, μάτια κενά, Dear passengers βουίζοντας κάτω απ’ τα έγκατα των παγετώνων we inform you that Ένας γιγάντιος κύκνος έχει αποκοιμηθεί στο κάθισμα, το κεφάλι του γέρνει μπροστά, οι συνεπιβάτες μαζεύονται απειλητικά γύρω του temporarily out of order βασανιστικά στάζει η ντροπή. Στην αποβάθρα ξεβράζονται σοβαροί φορώντας τα μαύρα τους γυαλιά, πούπουλα κάποιος κραδαίνει ένα ράμφος. Ο λαιμός μου ψηλώνει ψηλώνει ψηλώνει

Ελένη Καρρά

Η Ελένη- Αμαρυλλίς Καρρά μεγάλωσε και σπούδασε στο Παρίσι και στην Αθήνα (Lettres Mondernes, Paris7, Anglais/ Cencier, και L.F.A, Γαλλική Φιλολογία, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, μεταφράστρια και βιβλιοκριτικός. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.