You are currently viewing Λένη Ζάχαρη: Ρεύμα; Φάτε παντεσπάνι ντε!!!

Λένη Ζάχαρη: Ρεύμα; Φάτε παντεσπάνι ντε!!!

Χριστός Ανέστη!

Αληθώς Ανέστη!

Να μην προλάβουμε όμως να χαρούμε την Ανάσταση… να μην ξαποστάσουμε μια στάλα από την καθημερινότητα που μας διαλύει.
Όχι! Πρέπει Πασχαλιάτικα να ασχολούμαστε ΚΑΙ με την Κυβέρνηση!
Απορώ πολλές φορές αν όλοι αυτοί προβληματίζονται από το γεγονός του θανάτου. Από τη μια ο ιός, από την άλλη ο πόλεμος, ζωές εξαφανίζονται σε κλάσματα δευτερολέπτου, τα δεδομένα τινάζονται στον αέρα… κι όμως, αυτοί το χαβά τους.
Ούτε μια στιγμή δεν δείχνουν τον στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στους πολίτες. Ειδικά δε σ’ αυτούς που τους εξέλεξαν! Τους τιμωρούν! Μας τιμωρούν όλους! Και βέβαια μας εμπαίζουν!
Γιατί πώς είναι δυνατόν να γίνεται μείζον θέμα το Τατόι το Πάσχα όταν – ούτε δυο σοβαρές ευχές δεν κατορθώνει να αρθρώσει… – τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η κοινωνία είναι δυσβάστακτα;
Μιλάμε για πολυτέλειες ενώ δεν έχουμε δεύτερο βρακί να βάλουμε!!!
Είναι σαν να προσδιορίζει επισήμως πως υπάρχουν οι «ευγενείς», η ελίτ, που ενδιαφέρονται και στους οποίους αφορά το θέμα καθώς υπάρχουν τα συνακόλουθα- πιθανές επενδύσεις, κλπ – οπότε ενημερωθείτε, και υπάρχουν και οι «μπατίρηδες» για τους οποίους έχει αποφασίσει: τραβάτε να πεθάνετε!
Δεν μπορείς κ. πρωθυπουργέ να μιλάς για χαβιάρι όταν δεν μπορεί ο πληθυσμός να αγοράσει, ή σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να αγοράσει, ούτε ελιές!
Πώς να αγοράσει ελιές που κι αυτές τις τσάκωσαν τα Ντελικατέσεν δηλαδή και τις χρεώνουν για χαβιάρι; Άντε να βρεις καμιά φτηνή στο σούπερ μάρκετ. Σε λίγο καιρό όμως όλα τα λεφτά θα πηγαίνουν στο ρεύμα και για φαγητό δεν θα περισσεύει ούτε σεντς.

Αχ το ρεύμα… Άντε βρε. Τζαμπατζήδες! Καλά μας τα είπε ο κύριος Βουλευτής. «Έχουμε καλομάθει»! Τι νομίζατε; Δεν θα μας ζητούσαν τα ρέστα που τολμάμε και κρυώνουμε τον χειμώνα; Που πεινάμε και τρώμε; Γιατί αγαπητοί μου; Γιατί έχετε ανάγκες; Να πιάσουμε όλοι από ένα στύλο να γίνουμε στυλίτες να ευχαριστηθεί η κυβέρνηση! Και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ και πρόστιμα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για τον στύλο.
Κατάντια. Και συνεχίζουν να μας φτύνουν μες τα μούτρα μας. Όχι! Αυτός δεν είπε αυτά που λένε οι «κακοί». Είπε μόνο για τους τζαμπατζήδες, όχι γι’ αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν! Γιατί αυτοί που τους κόβουν το ρεύμα, ξέρετε, είχαν και δεν πλήρωσαν και τα έφαγαν στα μπουζούκια!
Βλέπετε όλοι οι Έλληνες καθαρίζουμε 360.000 το χρόνο και είμαστε αεράτοι οπότε κάνουμε πλακίτσες με τη ΔΕΗ και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας!


360.000 €… ρε φίλε, μιλάμε για πολλά λεφτά. Αλλά «χαλάλι του»! Έτσι είναι, άμα το πει η κυρία βουλευτής (άλλα ονόματα δεν έχουν αυτοί εκεί μέσα;;;) όλα αποκαθίστανται! Βγαίνει κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το υποστηρίζει, εμφανίζεται κι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν υπουργός… σε πρωινή εκπομπή και υμνεί την κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει πάρει για την στήριξη των καταναλωτών… ( Από το πρωί ρωτάω ποιος τέλος πάντων ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία που έχει δεχθεί στήριξη…)
Ωστόσο το μπαλάκι συνεχίζει να γυρίζει και την ευθύνη έχουν οι καταναλωτές! Εμείς φίλτατοι! Αλλά, επίσης, έχουμε και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για την συνέχιση του έργου της…. Όπως κάθε κυβέρνηση, όταν στοχοποιήσει τον πολίτη, φροντίζει να τον ξεζουμίσει.
Την ακρίβεια εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία δεν την έχουμε γευτεί ακόμη. Είναι μπροστά μας. Αυτό που λουζόμαστε είναι η συμφωνία να χρεώνεται το ρεύμα όσο το φυσικό αέριο… Αλητεία.
Μέσα στον Μάιο θα πληρώσουν και οι ευρωπαϊκές χώρες τον Πούτιν για το φυσικό αέριο… κι εμείς μαζί.
Πάντως είτε αγοράζεις πολύτιμους λίθους είτε πληρώνεις ρεύμα μοιάζει το ίδιο. Στη μεν πρώτη περίπτωση επενδύεις, κάτι αδύνατο για εμάς τους «αβράκωτους», στη δεύτερη περίπτωση γίνεσαι κάρβουνο από το κάψιμο του λογαριασμού.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες οι ειδήσεις προαναγγέλλουν «τεράστια ανάσα» για τους καταναλωτές με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής… Λέτε να γίνει κάνα θαύμα;
Βέβαια σε μια κοινωνία στην οποία οι φτωχοί και οι φτωχοποιημένοι είναι τόσοι πολλοί αυτά είναι ημίμετρα. Οι επιδοτήσεις δεν είναι λύσεις ούτε σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων επίσης. Εδώ μιλάμε για ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, ανθρώπους που αδυνατούν να ανταπεξέρθουν στη διαμορφωμένη και διαμορφούμενη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση της χώρας. Αυτά τα θέματα απαιτούν δραστικές λύσεις. Κι όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι…
Κι επειδή η επιστήμη εξελίσσεται ΚΑΙ για το καλό του ανθρώπου και μαθαίνει από τη φύση μια είδηση ελπιδοφόρα από τη Γαλλία!
Στη μικρή πόλη Rambouillet λαμπτήρες που τροφοδοτούνται από ζωντανούς οργανισμούς φωτίζουν την αίθουσα αναμονής του κέντρου εμβολιασμού COVID- 19 της πόλης! Περισσότερα από αυτά τα αντικείμενα θα ξεφυτρώσουν σύντομα σε ολόκληρη τη χώρα.
Η ιδέα της αξιοποίησης του φυσικού φωτισμού που εκτείνεται πέρα από τον ήλιο προέρχεται από τη γαλλική νεοσύστατη εταιρεία Glowee, η οποία αξιοποιεί βιοφωσφορίζοντα βακτήρια σε σωλήνες θαλασσινού νερού για να δώσει σε δημόσιους χώρους μια ονειρική γαλάζια λάμψη.
Ο βιοφωτισμός, η παραγωγή φωτός από έμβια όντα, είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα. Το φαινόμενο απαντάται στο 76% των πλασμάτων στους πιο σκοτεινούς βυθούς της θάλασσας. Βιοφωτισμό βλέπουμε επίσης σε πυγολαμπίδες, ψάρια και μύκητες.
Η Glowee αξιοποιεί το φως που εκπέμπεται από ένα θαλάσσιο βακτήριο που ονομάζεται Aliivibrio fischeri, το οποίο προμηθεύεται από τις ακτές της Γαλλίας και καλλιεργεί σε ενυδρεία θαλασσινού νερού πριν το μεταφέρει σε σωλήνες.

   

 

Είτε στη φύση είτε στο εργαστήριο, το βακτήριο λάμπει στο πλαίσιο του μεταβολισμού του, ούτως ή άλλως, οπότε δεν υπάρχει πραγματικά καμία ανάγκη να αντλήσει ενέργεια από ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Αντίθετα, όλα τα συστήματα λειτουργούν όταν οι οργανισμοί τρέφονται από τη φυσική τους διατροφή με βασικά θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο. Αυτό τους καθιστά μια πιο πράσινη, ανανεώσιμη εναλλακτική λύση που καταργεί τα ορυκτά καύσιμα που χρησιμοποιούνται, μέσω δικτύων, για τους κανονικούς λαμπτήρες.

 Ας ελπίσουμε πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας σε συνεργασία με τη φύση.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.