Είμαστε απλώς μια ομάδα φίλων – άνθρωποι διαφορετικοί αλλά όχι και αταίριαστοι. Έχουμε κοινό σημείο το ότι σε όλους μας ταιριάζουν πολλοί από τους προσδιορισμούς με πρώτο συνθετικό το φιλο-:

Είμαστε όλοι επαρκώς φιλομαθείς, φιλότεχνοι, φιλόμουσοι, φιλαναγνώστες, αλλά και φιλοπαίγμονες, και φιλαλήθεις, και φιλότιμοι!

Γιατί αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε άλλο ένα περιοδικό;
Διότι έπρεπε!
Δεν Φιλοδοξούμε να κομίσουμε κι εμείς γλαύκες (και μπούφους). Φιλοδοξούμε όμως να φτιάξουμε ένα καταφύγιο θηραμάτων στο διαδικτυακό χάος, και να Φιλοξενούμε εκεί διαφορετικά, πιο καλλικέλαδα έπεα πτερόεντα.
Πώς; 
Βασιζόμαστε γι αυτό στη σοβαρότητα και στην έλλειψη σοβαροφάνειας που θα επιδείξουμε, στο Φίλεργον, το Φιλοπερίεργον και τον ελεγχόμενο ενθουσιασμό μας, που θα αποδείξουμε!

Η συντακτική ομάδα

 

 

Τι είναι το “Περί ου”;

Το Περί ου ο λόγος περιοδικό, όπως κάθε καθώς πρέπει περιοδικό Λόγου και Τέχνης, φιλοξενεί στην κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, Ποίηση και Πεζογραφία γνωστών και αγνώστων, καθώς και Μεταφρασμένη Ποίηση και Πεζογραφία απ’ όλο τον κόσμο.
Στην κατηγορία ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ φιλοξενεί δοκιμιοειδή: τις στήλες ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ, ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ, ΟΛΙΓΑ ΤΙΝΆ και ΚΕΙΜΕΝΑ.
Στην κατηγορία ΤΕΧΝΗ έχει στήλες για το θέατρο (ΜΕ ΠΑΘΟΣ), το σινεμά (ΘΕΑΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ) και τα εικαστικά (VIΕW MASTER).
Στην κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ έχει τις στήλες ΠΡΟΦΙΛ, ΑΝΦΑΣ, ΤΕΤ Α ΤΕΤ και ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΙΕΣ 5Χ5, όπου παρουσιάζονται πρόσωπα και προσωπικότητες.
Στην κατηγορία ΔΙΑΝΘΙΣΜΑΤΑ, υπάρχουν οι στήλες ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ και ΜΑΝΤΑΜ ΣΙΛΕΝΑ – με χαρακτηριστικό της το χιούμορ!
Βεβαίως το Περί ου έχει και συχνά ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ (σε ανθρώπους, επετείους, ιδέες – καθώς και Διαγωνισμούς).
Τέλος, έχει πολλές στήλες για το βιβλίο: ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ, ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ και ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ…
Με δυο λόγια, το ΠΕΡΙ ΟΥ έχει απ’ όλα! Να το επισκέπτεστε συχνά!

••• Όλα τα κείμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Περί ου και των συντακτών τους. •••