You are currently viewing Σάρα Θηλυκού: Ο ΜΕΓΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΣ

Σάρα Θηλυκού: Ο ΜΕΓΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΣ

(Παραμονή Χριστουγέννων, μεσάνυχτα. Ακούγεται κλάμα μωρού). Σσσσς…! Σώπα! Είσαι ανάγωγος. Το θράσος σου δεν έχει όρια. Δεν έμαθες τα νέα; Η παραλλαγή κόβιντ – Όμικρον θα ματαιώσει τα Χριστούγεννα. Το έγραψε ο βρετανικός Guardian. Εσύ, όμως, δεν συνεμορφώθης. Πού είναι η ατομική σου ευθύνη; Ήρθες πάλι για να μας χαλάσεις τα σχέδια. Να αμφισβητήσεις την εξουσία μας. Να διασπείρεις fake news. Ανοησίες για ψεκασμένους. Άκου, όμως, πώς έχουν τα πράγματα.

 

Οι άνθρωποι χωρίστηκαν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ζευγάρια χωρίζουν. Γονείς δεν βλέπουν τα παιδιά τους. Φίλοι δεν μιλούν μεταξύ τους. Γείτονες αλλάζουν πεζοδρόμιο άμα συναντηθούν τυχαία… Και αυτά δεν είναι τα χειρότερα.

 

Κοίταξέ τους. Είναι τρομοκρατημένοι. Έχουν να πάνε διακοπές δυο χρόνια. Φιλιούνται με τις μάσκες. Τρέμουν μην πεθάνουν από κόβιντ, αφότου καταργήσαμε όλες τις άλλες αιτίες θανάτου, του πνευματικού περιλαμβανομένου.  

 

Τι άλλο έχουμε επιτύχει; Ξυπνήσαμε τα χυδαιότερα ένστικτα της αγέλης, που ζητά να σταυρωθεί πότε ο ανεύθυνος νέος, πότε ο βολεμένος μεσήλικας, και τώρα ο πεισματάρης ηλικιωμένος. Άρον άρον εμβολίασον αυτόν! φωνάζει ο όχλος. Τον ακούς; Διχάσαμε τον λαό, για να μην καταλάβει ποτέ πως ο εχθρός του είμαστε μόνον εμείς.

 

Απολύσεις, πρόστιμα, αποκλεισμός, διώξεις, απαγορεύσεις… Όσα βλέπεις σήμερα δεν είναι παρά μόνον η αρχή. Έρχεται σύντομα όλων η σειρά. Αύριο θα ακούσεις κι εσύ τον όχλο να φωνάζει. Την καμπάνα να χτυπά για εσένα. Γιατί επιμένεις να γεννιέσαι αψηφώντας όλα τα μέτρα μας. Με ποιο δικαίωμα; Δεν με νοιάζει ποιος είσαι. Αύριο θα σε εμβολιάσω!       

 

 

This Post Has One Comment

  1. Λένη Ζάχαρη

    Επιμένει να γεννιέται για να συνειδητοποιήσουμε πως η Αλήθεια και η Αγάπη είναι πάνω και πέρα απ’ όλα αυτά! Κι αν συνεχίζει να σταυρώνεται συνεχίζει και ν’ Ανασταίνεται!
    Κι η απάντηση στο Χριστός Γεννάται είναι Καλή Ανάσταση!
    Θα αναστηθούμε, Σάρα!
    Υπέροχο κείμενο! Καλά Χριστούγεννα!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.