You are currently viewing Σκιτσογραφίες 5×5, Γλυκερία Λάμπρου

Σκιτσογραφίες 5×5, Γλυκερία Λάμπρου

 

Θαλασσοφαγωμένο:

Είναι η ζωή μια θάλασσα και οι ψυχές με καράβια μοιάζουν. Όπως το αλάτι και ο ήλιος διαβρώνουν τα σκαριά, έτσι και οι δυσκολίες χαράζουν τις ψυχές των ανθρώπων με ανεξίτηλα σημάδια. Το ταξίδι όμως συνεχίζεται…

 

 

Όνειρο:

Θα ‘θελα τα καράβια μου να ταξιδέψουν σε όλα τα πέρατα της γης,να αγκυροβολήσουν σε ξακουστά λιμάνια, να πλημμυρίσουν τις ανθρώπινες καρδιές με τα συναισθήματα που με διακατείχαν κατά τη διαδικασία κατασκευής τους: ελπίδα,προσμονή, χαρά, ενθουσιασμό, ελευθερία.

 

Νησί:

Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω στη δεκαετία του ’60 και ήμουν 20 χρονών, θα ταξίδευα σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Θα περιδιάβαινα τα σοκάκια, θα μύριζα τα γιασεμιά, θα συνομιλούσα με τους ντόπιους και θα απαντούσα στο κάλεσμα του ηλιοκαμμένου ψαρά ( Στάσου ψάρια!) με ένα καταφατικό νεύμα.

 

 

Δημιουργία:

Η δημιουργία είναι το α και ω της ύπαρξης. Χωρίς τη δημιουργία δεν υπάρχει ζωή. Κάθε άνθρωπος είναι δημιουργός με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Σε ό,τι αφορά στην τέχνη, η δημιουργία είναι παιχνίδι, χαρά, ταξίδι.

Μάνα:

Αν μου ζητούσαν να ξεχωρίσω κάποιο από τα έργα μου,θα αισθανόμουν όπως μια μάνα που της ζητάνε να ξεχωρίσει κάποιο από τα παιδιά της. Σε όλα έχω αφιερώσει αγάπη, φροντίδα και πολύ από τον προσωπικό μου χρόνο.

(τα έργα στις φωτογραφίες είναι δημιουργίες της Glykeria- Glykeriart)

Γλυκερία Λάμπρου
“Γεννήθηκα το 1961 σε ένα απομονωμένο χωριό της Ηπείρου κάτω από δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες με ένα κληρονομικό χάρισμα, την αγάπη για την τέχνη. Στα φοιτητικά μου χρόνια, αναζητούσα καταφύγιο στα μουσεία, στα βιβλία και στο φυσικό περιβάλλον. Όταν ωρίμασαν οι συνθήκες, άρχισα να δημιουργώ. Πίστευα ότι ήμουν άτεχνη και αδέξια, κάθε άνθρωπος κρύβει πολλές δυνατότητες, χρειάζεται όμως ο κατάλληλος χρόνος για να εκδηλωθούν.” Η Γλυκερία Λάμπρου ζει και δημιουργεί στην Κατερίνη. 

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.