You are currently viewing Σκιτσογραφίες 5×5: Χριστίνα Λιακοπούλου

Σκιτσογραφίες 5×5: Χριστίνα Λιακοπούλου

Μια «Σκιτσογραφία» με θέμα: « Η Αγάπη ως πραγματικό σημείο αναφοράς στον κόσμο»

– «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη …»
Ποια εντολή δίνει εδώ ο Χριστός και ποια η σημασία της στους αιώνες;

-Η γνώση δεν είναι στατική, είναι συνυφασμένη με την πορεία και πάντα πρέπει να μοιράζεται. Όποιος την έχει οφείλει να την χαρίζει σ’ αυτούς που επιθυμούν, διψούν να μάθουν. Η διαδικασία αυτή έχει ένα βασικό γνώρισμα, την Αγάπη. Και επαναλαμβάνεται από τότε ως σήμερα.

– Πεντηκοστή

Μια μέρα Φως,
μέρα που γινόμαστε εμείς
Απόστολοι
και αναζητούμε τη δική μας Αποστολή.

– Ουκ ένι …Έλλην ή Ιουδαίος, ελεύθερος ή δούλος, τι μπορούμε να συμπληρώσουμε σήμερα προκειμένου να γίνει κατανοητό αυτό που λέει ο Απόστολος Παύλος;

-Ουκ ένι …Έλλην ή Ιουδαίος, ελεύθερος ή δούλος, ή πλούσιος ή φτωχός, ή δυτικός ή πρόσφυγας, όλοι έχουμε τη θέση μας σε αυτόν τον κόσμο κι ο ένας
με αγάπη οφείλει να βοηθάει τον άλλον να την βρει. Γιατί υπάρχει ο Κόσμος ο καινός όπου όλα αυτά καταργούνται, είμαστε όλοι ίσοι στα μάτια του Θεού.

– Πλησίον σήμερα και πάντα

-Η ζωή είναι πολύ βαρετή για κάποιον όταν είναι μόνος!
Χρειαζόμαστε τον Άλλον Άνθρωπο.

– Αγαπάτε αλλήλους

-Κάθε φορά που συμβαίνει είναι μαγικό, αρκεί να μην αγαπάμε την αντανάκλαση του εαυτού μας στα μάτια του άλλου, να αναζητούμε την αλήθεια του κι αυτή να αποδεχόμαστε κι αυτή να αγαπάμε.



– Ιεραποστολή

Η αποστολή του καθενός που υπηρετείται με πάθος κι αλήθεια είναι ιεραποστολή.
Ταυτόχρονα, είναι η πορεία θυσίας, εντός και εκτός, για να προσφερθεί ο Λόγος του Χριστού αλλά και να κλείσουν οι πληγές από την ανισότητα και την αδικία.

– Ρατσισμός, εθνικισμός, ναζισμός, φασισμός: υπάρχει χώρος γι’ αυτές τις έννοιες στην καρδιά και στον νου ενός Χριστιανού γενικά κι ενός Ορθοδόξου ειδικά;

Δεν μπορεί να υπάρξει χώρος γι’ αυτά! Όταν αυτές οι έννοιες τρυπώσουν, δεν υπάρχει σκοτάδι, υπάρχει έλλειψη φωτός. Οχί μόνο στην καρδιά ενός χριστιανού, αλλά στην καρδιά οποιοδήποτε ανθρώπου. Όμως όποιος δει μια φορά το φως του Θεού, πολύ δύσκολα παίρνει το βλέμμα του από κει.

 


Βιογραφικό


Η Χριστίνα Λιακοπούλου είναι δημοσιογράφος, αγαπά την επικοινωνία. Έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο, στην εφημερίδα Επενδυτής, στην ΕΤ3. Σήμερα δουλεύει στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Γραφείο Τύπου. ( Ας μού επιτρέψει να συμπληρώσω πως ανήκει σ’ εκείνη την “μαγιά” ανθρώπων οι οποίοι με αυταπάρνηση αγωνίζονται για τους ανθρώπους που πονάνε, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, αυτούς που έχουν ανάγκη από αγάπη…όχι θεωρητική…)

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.