You are currently viewing  Λένη Ζάχαρη: Δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε…

 Λένη Ζάχαρη: Δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε…

 Σε παρακολουθώ, με παρακολουθείς, «παρακολουθιόμαστε» όλοι μαζί!

Μαλώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί σαν ‘κατίνες’ στον δρόμο γιατί η μια κουτσομπόλεψε την άλλη! Μόνο μαλλί με μαλλί δεν έχουν πιαστεί!
«Εγώ δεν ήξερα! Εσύ παρακολουθούσες τόσους!», «Όχι, λες ψέματα, εσύ ήξερες και παρακολουθείς ένα σωρό κόσμο!»

Οι παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών σε μια δημοκρατική χώρα εν έτει 2022 με πρόφαση την εθνική ασφάλεια είναι τουλάχιστον ξεφτίλα, αν όχι έγκλημα κατά της Δημοκρατίας!

Να επισημάνουμε, επίσης, πως οι παρακολουθήσεις πολιτών που οι απόψεις τους είναι αντίθετες με το όποιο κυβερνόν κόμμα, είναι δολοφονία της ελευθερίας της γνώμης, αλλά και της σκέψης και όλων αυτών που υπάρχουν και προστατεύονται σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα!

Και το ξεκατίνιασμα στο Κοινοβούλιο με αποκαλύψεις απόρρητων υποθέσεων είναι ξεφτίλα.

Το ήθος των πολιτικών μας, με έμφαση σ’ αυτό της Κυβέρνησης για όλους τους γνωστούς λόγους που μας κάνουν ν’ αηδιάζουμε αυτές τις μέρες, είναι πεζοδρομιακό, ανύπαρκτο μάλλον.

Κάποτε στη γωνία περίμεναν χωρίς ντροπή τύποι με καπαρντίνα και καπέλο. Όλοι ήξεραν τι έκαναν εκεί. Σήμερα δεν χρειάζεται να στήνονται στις γωνίες άνδρες της Ασφάλειας. Η ΕΥΠ απ’ ό,τι φαίνεται έχει αποτελεσματικότερους τρόπους για να παρακολουθεί τις κινήσεις των «προσώπων ενδιαφέροντος».

Η εξουσία όταν χάνει το μέτρο γίνεται επικίνδυνη για όλους, ακόμα και για την ίδια. Μέσα στο παραλήρημα που προκαλεί η αλαζονεία της δύναμης στο τέλος οριοθετεί την πτώση της, τον θάνατό της. Μπορεί όλοι να υποτάσσονται σ’ αυτήν, να γίνονται υποχείρια για να εξυπηρετήσουν και να εξυπηρετηθούν, να δεσμεύουν την ελευθερία τους και τη φωνή τους, να πιστεύουν πως θα μείνουν σ’ αυτή την επιφάνεια για καιρό ή, τουλάχιστον, για όσο μπορούν να κερδίσουν, όμως την ώρα της πτώσης το ωστικό κύμα είναι τόσο μεγάλο που δεν μένει κανένας∙ ακόμα κι ο πιο στιβαρός απ’ αυτούς, για τους φελλούς ούτε λόγος.

Όσοι υπηρετούν τη διαφθορά, όπου κι αν υπάρχει αυτή, έχουν την ίδια τύχη.

Και την υπηρετούν με σθένος αφού προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα βαίνουν καλώς και πως αυτοί οι άνθρωποι, που ξεκατινιάζονται, είναι αυτοί που θα μας εξασφαλίσουν ότι θα ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που έχουν προκύψει εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.
Η οποία, μη φανταστείτε, δεν αφορά έτσι απλά το ζήτημα του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου.
Πρόκειται για κάθε τομέα της καθημερινής μας ζωής.

Μέσα σ’ αυτή την τρέλα και την αγωνία σκαρφίζονται βέβαια διάφορα για να μας κοροϊδεύουν και να μας χαζεύουν! Προσέξτε να μαθαίνετε συνάνθρωποι! Επειδή είμαστε και αγράμματοι κι οι άνθρωποι φροντίζουν και για τη «μόρφωσή» μας! Αφού τα έχουν μαγειρέψει, τα έχουν φροντίσει με τις ιδιωτικές εταιρείες, έχουν κανονίσει πώς θα βγάλουν τα φράγκα τους – παρακολουθούν κι όποιον κάνει νερά – υποτίθεται φροντίζουν και για εμάς τους πληβείους. Θα υπάρχει, λοιπόν, κάτι καινούργιο η «ποιοτική κιλοβατώρα»!!! Είδατε που μας μαθαίνουν μια καινούργια έννοια!
Προφανώς θα μας έρχεται τυλιγμένη σε συσκευασία δώρου ή θα έχει συστάσεις τις οποίες θα δείχνει όταν θα πληρώνεις τον λογαριασμό και θα κλαις! Αν μπορείς να τον πληρώνεις! Θα κλαις εσύ, θα λέει αυτή –«Μα εγώ είμαι ποιοτικιά!», θα γίνεται χαμός!

Μπορεί με κάθε τρόπο να προσπαθούν να εξευγενίσουν αυτό που μας περιμένει, να χρυσώνουν το χάπι, να μας υπόσχονται ακαταλαβίστικα πράγματα που μας έχουν μετατρέψει σε κομπιουτεράκια καθώς κάνουμε πράξεις για να υπολογίσουμε το μέγεθος του κακού – ήδη στο

FB κυκλοφορούν διάφοροι υπολογισμοί – όλοι όμως περιμένουμε με αγωνία έναν τραγικό χρόνο.
Θύματα, αθύρματα του παραλογισμού και της κερδοσκοπίας τους.
Θα έχουμε τόσα πολλά να λέμε…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.