You are currently viewing Αφσίν Κουμ: Hot scull Εκδόσεις Βακχικόν

Αφσίν Κουμ: Hot scull Εκδόσεις Βακχικόν

Μια πανδημία τρέλας που αιχμαλώτισε τον κόσμο.

Μια ασθένεια που μεταδίδεται μέσω της ομιλίας, από εγκέφαλο σε εγκέφαλο.

Ένας πολιτισμός που έχει φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ο πρώην γλωσσολόγος Μουράτ Σιγιαβούς, ο οποίος είχε εργαστεί κάποτε πάνω στην ανελέητη αυτή ασθένεια, έχει βρει απελπισμένος καταφύγιο στο σπίτι της μητέρας του. Μόλις μαθαίνει ότι ένα αδίστακτο κρατικό ίδρυμα τον κυνηγά, αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι και να έρθει αντιμέτωπος με τον έξω κόσμο, όπως τον έχει μεταμορφώσει η πανδημία.

Το Hot Skull, πρώτο μυθιστόρημα του Αφσίν Κουμ που έγινε μπεστ-σέλερ στην Τουρκία και σειρά στο Netflix, είναι μια εντυπωσιακή απόπειρα στοχασμού πάνω στον νου, τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τη φυσιολογία της ζωής και την αναζήτηση νοήματος στο απόλυτο τίποτα.

«Ένα μυθιστόρημα που θα σας ενθουσιάσει, θα σας συνεπάρει, θα σας κάνει να γελάσετε και τελικά θα σας απογειώσει σε έναν κόσμο διαφορετικό. Ένα κληροδότημα στην παγκόσμια λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας».

*

Ο Αφσίν Κουμ (Afşin Kum) γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1972. Σπούδασε μηχανικός υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου και κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Μπιλγκί. Κείμενα και διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Filintalar και Ot. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Hot Skull (Sıcak Kafa, 2016) και Kübra (2020). Το Hot Skull έγινε μπεστ-σέλερ, σειρά στο Netflix και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Μυθιστορήματος των Βραβείων Λογοτεχνίας Επιστημονικής Φαντασίας (GIO).

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.