You are currently viewing Λένη Ζάχαρη: ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

Λένη Ζάχαρη: ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

Στέκομαι μπροστά στην οθόνη κι αναρωτιέμαι από πού ν’ αρχίσω για να γράψω το εβδομαδιαίο άρθρο. Δεν προλαβαίνω να θυμώσω, να εκπλαγώ, να μείνω με το στόμα ανοιχτό, να νιώσω βλάκας ή να καταλάβω πως κάποιοι προσπαθούν να μας τρελάνουν σε… εθνικό επίπεδο.  Είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν ώστε μπαίνω στον πειρασμό να τα καταγράψω με αρκτικόλεξα!  Άσε που το δέλεαρ για «δίχως τακτ» είναι πάρα πολύ μεγάλο…
Να μιλήσω για τα καθ’ έξιν Διαγγέλματα; Αυτό πάλι; Κάθε που πρόκειται να μας βρει μια συμφορά προηγείται διάγγελμα τάχα για να μας ησυχάσει γι’ αυτήν που προηγήθηκε. Και για να διασκεδάζουμε ακούμε τις κοτσάνες που θα μείνουν – αν δεν μας πέσουν τίποτα πυρηνικά – στον αιώνα τον άπαντα ως οι μεγαλύτερες μπούρδες που ακούστηκαν ποτέ από πολιτικό.
Το ξέρατε εσείς πως «η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται»; Αν τυχόν δεν το γνωρίζατε ήρθε ο καιρός να το μάθετε! Βέβαια κάποιος να του πει του κ. Πρωθυπουργού ότι μαζί με το ρεύμα πληρώνουμε κι ένα σωρό άλλες αηδίες τις οποίες θα πληρώνουμε ακόμα κι αν πάψουμε να καταναλώνουμε ρεύμα ή φυσικό αέριο… Ποιος νοιάστηκε γι’ αυτό μωρέ!
Διαβάζω όλες τις εξαγγελίες και φαντάζομαι τις γνωρίζετε κι εσείς κι αναρωτιέμαι ποιος ήταν αυτός που υπέγραψε ότι είμαστε ηλίθιοι!
Εκτός κι αν το κάναμε εμείς αφού ακούμε όλες αυτές τις ανοησίες και δεν αντιδρούμε!
Είναι δυνατόν να προεξαγγέλλεται επιστροφή χρημάτων μόνο σε όσους έχουν εισόδημα έως 45.000€ και είναι ή ιδιοκτήτες ή ένοικοι πρώτης κατοικίας; Όπως και να το δεις μπάζει! Μην πει κανείς θα στηρίξουμε τους πλούσιους, αλλά θα στηρίξουμε το σωστό! Είτε έχουμε δημοκρατία είτε δεν έχουμε! Γιατί με αυτή την πονηριά ακυρώνει κι αυτούς που βάσει φορολογικής δήλωσης έχουν αλλάξει κατοικία! Λες και δεν πληρώνουν ρεύμα με την παράνομη ρήτρα που μπήκε «για να μη χρεοκοπήσουν οι πάροχοι», όπως είπε κι ο Υπουργός Ανάπτυξης! ( Όλο μαργαριτάρια…)
Α! Άνοιξε ή ανοίγει και η πλατφόρμα για την αντικατάσταση των παλαιών κλιματιστικών και ψυγείων – που υποτίθεται ότι είχε ανοίξει από τον Γενάρη και ποτέ δεν έγινε!
Βρέθηκε όμως ο υπεύθυνος! Το «αργό υπερωκεάνιο της ΕΕ»!
Όταν όλη η Ευρώπη πληρώνει απίστευτα φθηνότερο ρεύμα από εμάς!
Πόσα ν’ αντέξει πια το μυαλό ενός ανθρώπου;;;
Αλλά για να περάσει όλη αυτή η αλητεία και να γίνει πράξη υπάρχουν τα «εγκλήματα»! Πίσω από την υπόθεση της Πάτρας που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, και δικαίως, έχουν συμβεί τέρατα αναφορικά με την οικονομική και πολιτική μας κατάσταση! Αλλά εμείς παίζουμε στα κανάλια ακόμη
solo Πισπιρίγκου! Μόνο εξελίξεις έχει αυτή η υπόθεση τις οποίες υποψιάζεται κι ο πιο απλός άνθρωπος με τέτοια υπερανάλυση. Τα χάλια μας όμως φροντίζουν να τα σκεπάζουν πίσω απ’ αυτή την ιστορία, ν’ αποχαυνώνουν μυαλά και σκέψεις χωρίς ντροπή!
Ούτε για τον πόλεμο δεν ακούμε πια λες και τελείωσε ή απλώς είναι κάτι που πρέπει να διεκπεραιωθεί! Τέτοια εξοικείωση πλέον!

Είπαμε όμως… είμαστε ή ψέκια ή αντεμβολιαστές ή ρωσόφιλοι…

Κι εγώ απορώ τι κάνουμε ακόμη. Έχουμε πεισθεί ότι είμαστε βλάκες; Ανήμποροι; Δεν μπορούμε να αντιδράσουμε λόγω κορονοϊού; Τι μας έχει συμβεί και καταπίνουμε αμάσητη την τιμωρία μας από ένα κράτος απάνθρωπο και ανήθικο, όπως έχει αποδειχθεί ως τώρα;

 

 

 

 

 

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.