You are currently viewing Σκιτσογραφίες 5×5: Τίνα Κωνσταντάτου

Σκιτσογραφίες 5×5: Τίνα Κωνσταντάτου

Παιδί

Παιδί = Θαύμα, Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη, Ελπίδα, Αρχή, Δώρο, Ευκαιρία, Μάχη, Πόλεμος, Χαρά, Πληρότητα, Κόπος, Άλλοθι, Τρόπαιο, Πείραμα, Πελάτης, Βιτρίνα, Εκβιασμός, Πόθος, Πόνος, Προορισμός, Απόλαυση, Γέλιο, Γνώση, Φαντασία, Αθωότητα, Πονηριά, Γαλήνη, Πλαστελίνη, Αγωνία, Υπερηφάνεια, Αγωγός, Ζωή, Αλήθεια.

Αλήθεια

Αλήθεια, ποια είναι η Αλήθεια; Η καθώς μπαίνοντας, η καθώς βγαίνοντας ή ή καθώς στρίβοντας; Η κλωθογυρνώντας ή η πονεμένη; Η αλήθεια για ποιον; Για κείνον που όταν ερχόσουν έβγαινε; Γι’ αυτήν που φλυαρούσε αντί να απολαύσει την σιωπή; Είναι η κραυγή ή ο αναστεναγμός; Ο στόχος ή η προϋπόθεση; Είναι αυτή που απουσιάζει ή εκείνη που αποκαλύπτεται στον Έρωτα;

Έρωτας

Μόλις θυμήθηκα τα λευκώματα της προεφηβικής μου ηλικίας –ακόμα τα έχω! «Τι εστί Έρως;» κι οι απαντήσεις τόσο πονηρά αγνές, μα τόσο, έτσι όπως μαρτυρούσαν την ανυπομονησία, το φόβο, την προσμονή, αυτή την ανάμνηση του μελλοντικού λιγώματος και κείνο το πετάρισμα στα σωθικά –μα πού είναι τελικά αυτό το πουλάκι που το μόνο που ζητά είναι η Απελευθέρωση;

Απελευθέρωση

Γιατί εθνική μας εορτή δεν είναι η Απελευθέρωση, μα η απαρχή ενός βέβαιου και προαναγγελθέντος πολέμου; Ίσως γιατί δεν θέλουμε πραγματικά να μάθουμε τι έγινε στο τέλος. Μπορεί αυτό να μην συμφέρει κανέναν. Άσε που μπορεί να μην υπήρξε ποτέ Απελευθέρωση. Ειδάλλως η κραυγή ακόμα θα ακούγονταν. Ενώ τώρα έχει απομείνει το πέταγμα των γερανών…Μα τι κάθομαι και γράφω;

Γράφω

Δεν έχω πάψει ποτέ να σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι που έμαθα να γράφω. Μεγαλώνοντας, βλέπετε, συναντούσα συχνά πυκνά ανθρώπους που πάσχιζαν να σκαλίσουν με ένα μολύβι το όνομά τους σε ένα χαρτί τσαλακωμένο από τον ιδρώτα της αγωνίας τους να σχηματίσουν γράμματα. Και αργότερα άλλους, να αγωνιούν να προλάβουν έως και να ζήσουν μέχρι να αποτελειώσουν μια φράση.

 
Η Τίνα Κωνσταντάτου γεννήθηκε στην Αθήνα του 1965, σκέφτεται και εκφράζεται κάπως περίεργα, πλην όμως είναι και σπουδαγμένη και πτυχιούχα (Ψυχολογία-Εκπαίδευση-Coaching) κι εργάζεται ως σύμβουλος εκπαίδευσης και ως Coach εφήβων και ενηλίκων. Έχει συγγραφικό έργο και αρθρογραφεί τακτικά στο διαδίκτυο σε ειδησεογραφικά και άλλα θεματικά sites.

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.