You are currently viewing Αλέξανδρος Αβατάγγελος: Αστρογυαλόπετρα, Εκδόσεις Βακχικόν

Αλέξανδρος Αβατάγγελος: Αστρογυαλόπετρα, Εκδόσεις Βακχικόν

Πρόκειται για μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που θα μπορούσε να είναι και αληθινή. Μια οικογένεια αρχαιολόγων, πατέρας, μάνα, κόρη και γιος βουτάνε κι ερευνούν τον βυθό της Καλντέρας, στη Σαντορίνη, ψάχνοντας αποδεικτικά στοιχεία για τη θεωρία του πατέρα σχετικά με τη βυθισμένη Ατλαντίδα. Αυτό που βρίσκουν, την Αστρογυαλόπετρα, είναι πέραν πάσης φαντασίας. Ωστόσο είναι μόνο η αρχή. Τα γεγονότα εξελίσσονται, ακολουθούν συνεχείς ανατροπές, που η μια διαδέχεται την άλλη. Το βιβλίο αυτό, κάποιος που το διάβασε είπε ότι το βρήκε συγκλονιστικά περιπετειώδες και θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με το Ταξίδι στο κέντρο της γης του Ιουλίου Βερν, αν είχε και αυτό τέρατα. Όμως δεν έχει. Το τέρας σ’ αυτό το βιβλίο είναι το σκοτεινό μέλλον της ανθρωπότητας. Στο βάθος όμως του κουτιού της Πανδώρας υπάρχει πάντα ελπίδα!

*

Ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Εργάστηκε ως ασφαλιστής, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του. Υπηρέτησε έφεδρος αξιωματικός. Ασχολήθηκε με τη μελέτη της Ιστορίας του
γραμματοσήμου. Ανέβηκε θεατρικό του έργο με επιτυχία, υπέγραψε συμβόλαιο για τηλεοπτική σειρά αλλά δεν παίχτηκε. Έγραψε ιστορικά άρθρα και χρονογραφήματα στο περιοδικό «Το κεντρί». Έχουν εκδοθεί 14 βιβλία του: 2 ποιητικές συλλογές, 4 θεατρικά, 8 μυθιστορήματα. Έχει έτοιμα προς έκδοση 3 μυθιστορήματα, 15 θεατρικά και άλλα. Ακόμα 6 σίριαλ και 9 κινηματογραφικά σενάρια.

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.