You are currently viewing ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ:  Ο ΕΦΗΒΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ,  Πρώιμα, σπασμένα και κρυμμένα 1976 –1983 [ REMASTERED & REMIXED 2020–2021 ]  Εκδόσεις ΑΓΡΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ: Ο ΕΦΗΒΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ, Πρώιμα, σπασμένα και κρυμμένα 1976 –1983 [ REMASTERED & REMIXED 2020–2021 ] Εκδόσεις ΑΓΡΑ

Από το οπισθόφυλλο:

« Όταν μετακόμισα στο καινούργιο μου σπίτι, κατέβηκα να δω τί υπήρχε στο υπόγειο… δεν βρήκα τίποτε τρομαχτικό και γύρισα να φύγω, μόνο για να ανακαλύψω ότι η πόρτα δεν ήταν πια εκεί… »
Sherlock ( Βρετανός ντετέκτιβ )

« Δεν έπρεπε να κατέβεις εκεί κάτω, αγάπη μου… »
Anjali ( Ινδή ηθοποιός )

« Μπορεί να βρίσκομαι στο υπόγειο.
Θα πάω επάνω να κοιτάξω… »
Escher ( Ολλανδός σχεδιαστής )


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Άρχισε να γράφει ποίηση στο γυμνάσιο και στα εικοσιένα του, ενώ φοιτούσε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο Τζούλια, το τελευταίο από τα « τραμάκια » των Εκδόσεων Εγνατία. Αυτό το βιβλιαράκι, για ανεξιχνίαστους λόγους, απέκτησε μια κάπως καλτ φήμη. Ακολούθησαν οκτώ ποιητικά βιβλία στις Εκδόσεις Άγρα (μεταξύ των οποίων και το σίκουελ Τζούλια Δύο). Παράλληλα, έκανε σπουδές ψυχιατρικής στη Νέα Υόρκη, ακαδημαϊκή καριέρα στο ΕΚΠΑ και διάφορες μεταφράσεις και επιμέλειες ποιητικών, θεατρικών, λογοτεχνικών και ψυχιατρικών βιβλίων, μεταξύ των οποίων το σύνολο (επιστημονικό και λογοτεχνικό) του έργου του Ίρβιν Γιάλομ. Κατά κόσμον εργάζεται ως κλινικός ψυχίατρος και διδάσκει ψυχοσωματική ιατρική και ψυχοθεραπεία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά μόνας συνεχίζει να πειραματίζεται με τη γραφή του.

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.