You are currently viewing Η ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΣΙΛΕΝΑ

Η ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΣΙΛΕΝΑ

 

Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΙΛΕΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

Αγαπητή κυρία Σιλένα μου,

Αποφάσισα να σας γράψω γιατί μάλλον υπάρχει σοβαρό θέμα με το επίπεδό μου. Δηλαδή εγώ δεν έχω πρόβλημα, οι άλλοι έχουν και μου το κοπανάνε συνέχεια, και έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως έχουν κάποιο δίκιο.  Σας ορκίζομαι, εγώ από μικρή με ένα βιβλίο στο χέρι ήμουνα! Στην αρχή, στο σπίτι είχαμε όλοι κορώνα στο κεφάλι μας την Χρύσα Παραδείση. Μετά που μεγάλωσα και άρχισα να ανεξαρτητοποιούμαι (καλέ, τι τεράστια λέξη είν’αυτή, μια ώρα έγραφα κι έσβηνα!) διάβαζα «Κλικ» και πάντα, μα πάντα, αγόραζα τα βιβλία που μας πρότεινε εκείνη η ξανθιά κοπέλα με τα ωραία μάτια, που μετά βγήκε στην τηλεόραση και έκανε ένα τηλεπαιχνίδι, αλλά που να με πατήσετε στην κοιλιά δεν θυμάμαι το όνομά της. Τα βιβλία που αγόραζα, τα φυλούσα για το καλοκαίρι στην παραλία, αλλά επειδή είχα προσπαθήσει να διαβάσω ένα το καλοκαίρι του ’92 και γέμισε Κόπερτον (πολύ λιπαρό αυτό το αντιηλιακό…) και αναγκαστικά το πέταξα, σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να φυλάξω τα υπόλοιπα για το χειμώνα, μα μετά η αλήθεια είναι πως με συνεπήρε η «Λάμψη» και ξεχάστηκα, ε, και μετά από λίγο άρχισα να τα δανείζω σε φίλες που ήθελαν να το παίξουν κουλτουριάρες σε κάτι γκόμενους (με όλο το θάρρος βέβαια, αλλά ψέματα από το δικό μου στοματάκι δεν θα ακούσετε), μετά εκείνες παντρεύτηκαν και άρχισαν να δανείζονται την Χρύσα Παραδείση της μάνας μου, μέχρι που εκείνη (η μάνα μου, όχι η κυρία Χρύσα) τους έβαλε χέρι (που λέει ο λόγος, καλέ) και τους είπε «ντροπή φρεσκοπαντρεμένα κορίτσια πράματα, να πάτε να πάρετε κάνα δικό σας βιβλίο να ξεστραβωθείτε», οπότε εκείνες  προτίμησαν την Βέφα Αλεξιάδου γιατί ήταν πιο τρέντι. Α, τελικά δεν έμαθα τι απόγιναν εκείνα τα βιβλία που τους είχα δανείσει, πάντως, εγώ ξέρω ότι όταν δανείζεις βιβλία σημαίνει πως είσαι βιβλιοαναγνώστης, άρα καλλιεργημένος. Βεβαίως, όταν λέω πως είμαι καλλιεργημένη, όλοι γελάνε και ,μάλιστα, ο φίλος της κόρης μου, με αποκάλεσε μια φορά «φυτό».

Τέλος πάντων, για να μην σας πρήζω άλλο, Κυρία Σιλένα μου, με ποια βιβλία  νομίζετε πως θα μπορούσα να ανεβάσω κι άλλο το επίπεδό μου;

Άννα Π.

Αγαπητή Άννα,

για να ανεβάσετε το επίπεδό σας θα πρότεινα μερικά επιπλέον σκαλιά από δωμάτιο σε δωμάτιο. Εάν πιάνουν τα χέρια σας, θα σας πρότεινα το βιβλίο «1000 ιδέες για μαστορέματα» και ιδιαίτερα το κεφάλαιο «Ξυλουργική». Στην περίπτωση που δύνασθε να αναθέσετε τις εργασίες σε επαγγελματία, ένα χρήσιμο βιβλίο για την περίπτωσή σας είναι ο «Χρυσός Οδηγός», έκδοση 2017, κεφάλαιο «Για το Σπίτι».

Καλή επιτυχία!

Δική σας

Μαντάμ Σιλένα

 

Και για την αντιγραφή: ΣΠΟΔ (Συλλογική Προσπάθεια Ομάδας Διανθισμάτων)

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.