You are currently viewing Λένη Ζάχαρη: Άλλαξε ο Μανωλιός… αποβάθρα μες τη νύχτα!

Λένη Ζάχαρη: Άλλαξε ο Μανωλιός… αποβάθρα μες τη νύχτα!

Δεν ξέρω αν το χθεσινοβραδινό χουνέρι στους επιβάτες της γραμμής 3 του metro για Μανιάτικα- Πειραιά – Δημοτικό Θέατρο ήταν τιμωρία για τη συμμετοχή κάποιων εξ αυτών στην πορεία για το Πολυτεχνείο και στις εκδηλώσεις μνήμης. Μου περνάει κι αυτό απ’ το μυαλό…
Πάντως ήταν μεγάλη λαχτάρα για περισσότερα από 450 άτομα να καθυστερούν ανά δέκα λεπτά πριν και, φτάνοντας στα Μανιάτικα, να πρέπει να κατέβουν από τον συρμό, να ανέβουν τις κυλιόμενες σκάλες προκειμένου να βρουν τρόπο να φτάσουν Πειραιά.
Ο τραγέλαφος; Οι σκάλες μόνο κατέβαιναν, αλλά Δεν ανέβαιναν!!!
Φανταστείτε τόσα άτομα αγχωμένα να κατευθύνονται στην έξοδο και να βλέπουν τις σκάλες κατά πάνω τους!!! Μοιάζει με ταινία τρόμου. Φωνές στα μεγάφωνα που έδιναν εντολές αντιφατικές μεταξύ τους αγχώνοντας περισσότερο τους δυστυχείς επιβάτες, οι οποίοι είχαν σχεδόν αλλοφρονήσει περνώντας από τη μία αποβάθρα στην άλλη, κατά τις εντολές των μεγαφώνων!
Το απίστευτο ήταν όταν άρχισε να χτυπά ο συναγερμός στα τούνελ κι ο κόκκινος προβολέας δίπλα στις κυλιόμενες να αναβοσβήνει… Ταινία θρίλερ.
Αφού δεν είχαμε κάνα ατύχημα από τα πέρα δώθε κι αφού δεν άδειασαν και κανέναν άλλο συρμό να γίνει εκεί το έλα να δεις, θαύμα έγινε!
Όπως αποδείχθηκε τον συντονισμό όλης της κατάστασης τον είχε ένας και μόνο άνθρωπος!
Ο οποίος έπρεπε να διαχειριστεί τη βλάβη και τον πανικό. Και τι να κάνει;;;
Ό,τι κάνουν όλοι οι υπεύθυνοι σ’ αυτόν τον τόπο, έπρεπε να σηκώσει τα χέρια ψηλά!
Το πάλεψε ο άνθρωπος όμως…
Η ανευθυνότητα ξεκινάει από πάνω, από ψηλά. Εκεί πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Πειραιώτισσα όμως και μάλιστα παραπάνω από τον σταθμό Μανιάτικα μένω και μου ‘ρχεται βαριά αυτή η κατάσταση. Βαριά η κοροϊδία. Για γιορτές και πανηγύρια είναι οι πρώτοι! Για μια δουλειά ολοκληρωμένη κάνουν την πάπια! Μισές δουλειές στην κυβέρνηση, τσάτρα πάτρα όλα! Πώς ξεκινάς κάτι τόσο σημαντικό χωρίς να έχεις πλάτες;;; Χωρίς προσωπικό και στελέχη; Μόνο φωτογραφίες για τα εγκαίνια; Αλλά το ξέρουμε το έργο… Στις φανφάρες και στις παράτες ξέρουμε να απαντάμε
“Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”!
Έχουμε και τη ΣΤΑΣΥ που βγάζει τρελούς τους πάντες – τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας;- και δηλώνει πως όλα κύλησαν ομαλά, η βλάβη αποκαταστάθηκε, υπεύθυνος υπήρχε σε κάθε σταθμό, εν ολίγοις “υπερβολαί του κιτρίνου τύπου”!!!

Να θυμάστε πάντως όλοι σας ότι εμείς θα το κρατάμε μανιάτικο τέτοιο χουνέρι…

 

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.