You are currently viewing Λένη Ζάχαρη:  « Μίλα μου για μήλα…»

Λένη Ζάχαρη: « Μίλα μου για μήλα…»

                                                    

Καλοί μου φίλοι και αναγνώστες…παραπαίει το χιούμορ μου πια.
Παιδιά δολοφονούνται από τους γονείς τους, παιδιά πεθαίνουν και τα κλωτσάνε ενώ ψυχορραγούν για να δούνε αν είναι ζωντανά – η φρίκη στο αποκορύφωμά της- άνθρωποι καθημερινά αφήνουν την τελευταία τους πνοή στις ΜΕΘ.
Ανάμεσά μας έχει αρχίσει πόλεμος, σχεδόν εμφύλιος, για το εμβόλιο.
Βέβαια εκεί που θα παίρναμε  ζωή μας πίσω, τώρα υπάρχει “ημερομηνία λήξης”. Υπάρχουν παρενέργειες και φόβοι, καλώς ή κακώς, δικαίωμα είναι αυτό. Κατά συνέπεια κάποιοι αρνούνται να εμβολιαστούν. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται πως οι εμβολιασμένοι δεν είναι τόσο «ακίνδυνοι» όσο έλεγαν. Ξαφνικά μεταδίδεται ο ιός, νοσεί ο εμβολιασμένος…
Τίποτα δεν είναι όπως μας έλεγαν. Ο πόλεμος ωστόσο δεν αγγίζει αυτούς. Οι απλοί πολίτες τρώνε τις σάρκες τους. Και παίρνει φωτιά το διαδίκτυο στο οποίο όλοι είναι γιατροί, δικαστές, εργατολόγοι, κοινωνιολόγοι, φιλόσοφοι, κι ό,τι χρειάζεται αυτές τις μέρες.
Μια θεραπεία που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα πάντως δε φαίνεται να ενδιαφέρονται να βρουν κι εμείς ας κάνουμε τα κοκόρια!
«Είμαστε με την Επιστήμη!», ακούς απ’ τη μία. «Είμαστε με τον Θεό!», ακούς απ’ την άλλη. Λες και ο Θεός είναι κάποιος φύλαρχος που είδε ξαφνικά τι κάνει ο ηλεκτρισμός κι αποκεφάλισε τους κακούς μάγους!
Τα όρια ξεπερνιούνται και φτάνουμε να τρώμε τις σάρκες μας. Τρανό παράδειγμα η υπόθεση του ηθοποιού που αποχώρησε για τους συγκεκριμένους προσωπικούς λόγους και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν με τρομάζει τίποτα περισσότερο από τα δόντια που ακονίζονται για να φάνε ωμό κρέας ανθρώπινο.
Το λέω αυτό έχοντας διαβάσει πολλά από κάθε πικραμένο που, επειδή συμβαίνει να είναι και χριστιανός ο ηθοποιός, του την πέφτει γι’ αυτό και μόνο τον λόγο…
Έχω διαβάσει άλλες υπερβολές από την άλλη πλευρά και αισθάνομαι ανόητη για τις φορές που έχω πει ότι «και στη σύγχρονη εποχή οι Έλληνες σκέφτονται και κρίνουν, δεν είναι προσόν μόνο των προγόνων…». Αμ δε! Τίποτα! Ντιπ! Ντουβάρια!
Εδώ! Να σκοτωνόμαστε! Τη στιγμή που τα πραγματικά προβλήματα, όπως η ρεαλιστική αντιμετώπιση της πανδημίας χωρίς να καταρρεύσει το ΕΣΥ, χωρίς να πεθάνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές, αλλά και οι ασθενείς, δεν βρίσκουν λύση! Κάποιοι τους έχουν ξεγραμμένους ήδη. Εδώ μάθαμε ότι στη ΜΕΘ μπαίνεις λίγο πριν πεθάνεις…
Τα υπόλοιπα προβλήματα, δε, κάτω από τα χαλιά ή τα χάλια!
Χάλια είπα; Χάλια έχουμε πολλά ως κοινωνία! Αλλά ξεχνιόμαστε με τον ιό και τα παράγωγά του! Μεγάλη μπίζνα ο ιός… Μας έχει κάνει να ξεχνάμε σημαντικά πράγματα.
Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η Πέμπτη. Μάλιστα… εδώ εμείς ανακαλύψαμε τον τροχό! Καταλάβαμε πως υπάρχουν γυναικοκτόνοι! Τύποι που σακατεύουν τις γυναίκες τους στο ξύλο, που τις εκμηδενίζουν ψυχολογικά, ηθικά, σωματικά!
Μη φανταστεί κανείς πως αυτό συμβαίνει μόνο εδώ κάτω στα κατώτερα στρώματα και στη μεσαία τάξη! Όχι βέβαια! Υψηλό το ποσοστό βίας στους μορφωμένους και κοινωνικά ανώτερους.
Γιατί όχι; Η σιγουριά και η αίσθηση ανωτερότητας! Θα πάμε τώρα εμείς να του πούμε πως ασκεί βία στο “κτηματάκι” του;
Έτσι βλέπουν όλοι τη γυναίκα εδώ κι αιώνες και τίποτα δεν αλλάζει, τουλάχιστον εύκολα και χωρίς αγώνα και προπάντων συμπαράσταση!
Γυναίκες σε όλο τον κόσμο καθημερινά βιάζονται, πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού, λεκτικής και σεξουαλικής βίας. Το χειρότερο είναι η έλλειψη συμπαράστασης από τις υπόλοιπες γυναίκες. Πολλές φορές η λίθος του αναθέματος έρχεται πρώτα από γυναίκες.
Είμαστε σαρκοφάγα… Για να επιβιώσουμε και να αποκτήσουμε αληθινά ισότιμες σχέσεις και τον σεβασμό που μας πρέπει, οφείλουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε εμείς τον εαυτό μας και η μία την άλλη. Γιατί η βία απέναντι σε μία μας αφορά όλες.

Κατά τα άλλα να σας ενημερώσω πως η κόρη των  Brangelina σκοπεύει να γίνει μοντέλο κι η μαμά της θα την στηρίξει… Ναι ξέρω, εδώ ο κόσμος καίγεται… είπα να γράψω κάτι ελαφρύ σαν πούπουλο!
Επίσης, άμα δούμε, λέει, το δέντρο της Βασίλισσας- αυτής της γνωστής- θα πέσουμε ξεροί!

Τι να πω… αποφύγετε να δείτε το δέντρο της Βασίλισσας γιατί προφανώς πρόκειται για μετάλλαξη..

 

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.