You are currently viewing Παυλίνα Παμπούδη: ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, «ΨΙΛΑ», (ΑΒΑΣΙΜΕΣ;) ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΣΚΕΨΗ

Παυλίνα Παμπούδη: ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, «ΨΙΛΑ», (ΑΒΑΣΙΜΕΣ;) ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΣΚΕΨΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνεχίζεται η καταστροφική αποψίλωση του «πνεύμονα» της γης, των δασών του Αμαζονίου. –  10.000 είδη κινδυνεύουν με εξαφάνιση. / Έλιωσαν 22 γιγατόνοι πάγου σε μια ημέρα στη Γροιλανδία. / Φωτιά στη Σιβηρία: Τεράστια οικολογική καταστροφή – Μέχρι τον Βόρειο Πόλο οι καπνοί, όπως αναφέρει η ΝΑΣΑ. / Οι Ανατολικές ΗΠΑ πνίγονται – οι Δυτικές ΗΠΑ φλέγονται / Έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – περισσότεροι από 100 οι νεκροί. / Αντίποινα των ΗΠΑ: Βομβαρδισμός με Ντρόουνς. / Καμπούλ: Η νέα Σαϊγκόν των ΗΠΑ.  / Η τροπική καταιγίδα Νόρα αναμένεται να εξελιχθεί σε τυφώνα και να σαρώσει τα ΝΔ παράλια του Μεξικού / Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών. / Τρομάζουν οι αριθμοί και οι μεταλλάξεις – Πόσο κοντά είναι τα 10.000 κρούσματα την ημέρα / Συντηρείται η κόντρα ΗΠΑ – Κίνας για την προέλευση του ιού. / Αλαζόνας και τυμβωρύχος πάνω στις στάχτες 1,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων, εκατοντάδων σπιτιών και επιχειρήσεων. / Σφραγίζουν τον Έβρο – Φόβοι για την εισβολή προσφύγων, κλπ κλπ.

Κι από δίπλα, η ζωή συνεχίζεται:

ΤΑ «ΨΙΛΑ»

 Διακοπές όπως τις θες – με έως και 6 άτοκες δόσεις / Οι παγίδες για τεκμήρια και ενοίκια. / 7 οι γυναικοκτονίες από την αρχή του 2021 / Οι 8 πολύκροτες δίκες του 2021: από το σκάνδαλο Folli Follie στον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη / Στρατηγικές επενδύσεις: τι αλλάζει στην παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας, κλπ κλπ.

ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ας πούμε πως δεν φταίνε απολύτως οι ανθρώπινες επεμβάσεις για την περιβαλλοντολογική καταστροφή και τη ρύπανση, και των αφανισμό των εκατοντάδων ειδών.  Ας πούμε πως οι αντιδράσεις της φύσης μπορεί να είναι φυσικές και αναμενόμενες: βρισκόμαστε ακόμα σε συνθήκες Πλειστοκαίνου – ας πούμε πως είμαστε σε μεσοπαγετωνική περίοδο γι αυτό και η μέση θερμοκρασία της γης ανεβαίνει κάθετα και σεισμοί, ξηρασίες, πλημμύρες, εκρήξεις ηφαιστείων, τυφώνες, τσουνάμια, συνεχίζονται.

Αλλά, για τις αντιδράσεις του σοφότατου ανθρώπου (Homo sapiens sapiens), τι να υποθέσουμε γι αυτές; 

Ίσως, πως τα κάνουμε όλα μπάχαλο γιατί είμαστε ακόμα νήπιοι και μωροί.  Πως ακόμα παιδιαρίζουμε. Τι είναι 70.000 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα; Δεν έχουμε διανύσει και πολύ δρόμο, δεν ξέρουμε ακόμα τι κάνουμε, λερωνόμαστε, πετροβολιόμαστε,   κανιβαλίζουμε ο ένας τον άλλο, απελπίζοντας συνέχεια την Μητέρα Φύση και την Θεία Πρόνοια που μας έχουν κακομάθει …

Η ΑΚΡΑΙΑ ΣΚΕΨΗ

Μα τι στο διάβολο κάνουμε εδώ;

Σκέφτομαι οργισμένα και ντροπιασμένα πως από όλα τα μιλιούνια τρισεκατομμύρια εκπροσώπους του είδους μας που κατοίκησαν και κατοικούν 70. 000 χρόνια τώρα τον πολύπαθο πλανήτη μας, κατ’ εμέ, μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό (δεν ξέρω τον αλγόριθμο που θα το προσδιόριζε) μπορεί να μπορούν να έχουν άλλοθι για να δικαιολογήσουν το πέρασμά τους και την παρουσία τους: Μόνο οι φωτισμένοι πνευματικοί άνθρωποι, επιστήμονες, διανοούμενοι και καλλιτέχνες.

 Όχι, ούτε καν οι διανοούμενοι και οι επιστήμονες, γιατί, συνήθως, τις δικές τους συλλήψεις τις εκμεταλλεύονται για ανόσιες και παράλογες «εφαρμογές»  οι πολιτικοί, οι στρατιωτικοί και οι θρησκευτικοί ηγέτες, αυτά τα παλιόπαιδα που παίζουν άγρια, αδιάκοπα, επί χάρτου, επί οθόνης και επί των κεφαλών μας.  

Μόνο οι καλλιτέχνες λοιπόν.  Δηλ. οι «παρεκκλίνοντες», δηλ. οι “άχρηστοι”.

Αλλά πόσοι Όμηροι, Μπετόβεν, Σαίξπηρ, Ντα Βίντσι, υπήρξαν και θα υπάρξουν;  Πολύ αραιοκατοικημένος θα ήταν ο πλανήτης μας. ( Ίσως όμως τότε να μη χρειαζόταν να αραιώνει με πολέμους, λιμούς, λοιμούς και καταποντισμούς κάθε τόσο…)

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

This Post Has 2 Comments

  1. Μ

    Όπως έδειξε και η πρόσφατη επικαιρότητα υπάρχουν καλλιτέχνες και … καλλιτέχνες.
    Οι καλοσυνάτοι άνθρωποι βρίσκονται διάσπαρτοι και χαρίζουν τη ζεστασιά τους – πολλές φορές μπορει να μην ειναι …τιποτα ούτε καλλιτέχνες, ουτε επιστήμονες, ουτε διάνοιες παρα μόνο άνθρωποι

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.