You are currently viewing «Σκιτσογραφίες 5×5», Αλεξάνδρα Μπακονίκα

«Σκιτσογραφίες 5×5», Αλεξάνδρα Μπακονίκα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ήμουν στην πρώτη γυμνασίου, την μια βδομάδα πηγαίναμε το πρωί και την άλλη το απόγευμα, καθώς στο ίδιο κτήριο συστεγάζονταν δύο γυμνάσια. Έτσι ανακάλυψα τα ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα της Θεσσαλονίκης. Μετά τα απογευματινά μαθήματα
αρκετή ώρα καθόμουν στην παραλία κοντά στο σπίτι μας κι απολάμβανα τη δύση του Θερμαϊκού. Η εκθαμβωτική ομορφιά με ξεκούραζε, με ανέβαζε στα ουράνια.

ΕΡΩΤΑΣ

Την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα με την πρώτη ματιά στο πάρτι ενός φίλου του. Έμεινε έκθαμβος από την αισθησιακή ομορφιά και την κορμοστασιά της της. Της έπιασε κουβέντα, μίλησαν αρκετή ώρα για βιβλία, λογοτεχνία και ζωγραφική. Του διηγήθηκε τις εντυπώσεις της όταν επισκέφθηκε τον Τσαρούχη στο στούντιό του. Η πνευματικότητα, η ευρυμάθεια, το δυναμικό ταπεραμέντο της τον ξετρέλανε.

ΣΕΜΝΟΤΥΦΙΑ

Επηρεασμένη από ένα δοκίμιο του D.H. Laurence σχετικά με τον αισθησιασμό που είναι ένα από τα πιο βαθιά και δυνατά στοιχεία σε όλες τιςτέχνες, έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου. Αν το έπαιρνα απόφαση να γράψω ερωτική ποίηση, δεν θα δίσταζα να είμαι τολμηρή, ως προς την σωματική διάσταση του έρωτα. Θυμάμαι ότι πέρασα ένα στάδιο κατάθλιψης μέχρι να αποβάλω κάθε σεμνοτυφία.



Sandy Rosen Art

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Είχε εκδοθεί η πρώτη ποιητική συλλογή μου από τις εκδόσεις Διαγωνίου
του Ντ. Χριστιανόπουλου και άρχισα να συχνάζω στην γκαλερί του. Μια μέρα πρότεινα σε μια φίλη μου Αμερικανίδα να της τον γνωρίσω. Η εμπειρία ήταν τραυματική. Με θυμό, σαν να έφταιγε η ίδια, της επιτέθηκε για την πολιτική των Αμερικανών στην Κύπρο. Από τότε στο όνομα Χριστιανόπουλος άλλαζε χρώμα.


                                                      Vladimir Volegov – “Familiar Melody

ΜΗΤΕΡΑ
Ήμουν μικρό κοριτσάκι κι έπαιζα στη βεράντα μας. Από την ανοικτή μπαλκονόπορτα της κουζίνας άκουγα την μητέρα μου να τραγουδάει καθώς μαγείρευε. Ήταν καλλίφωνη, όμως ό,τι ιδιαίτερα αντιλήφθηκα ήταν ότι τραγουδούσε από ευτυχία, εκτόνωνε τα αισθήματα της χαράς που την κατέκλυζαν. Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα σιγουριάς για ένα παιδί να νιώθει τη μητέρα του βαθιά ευτυχισμένη.

                                            

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

This Post Has One Comment

  1. Έλενα Τουμαζή

    Υπέροχα όλα!Αποκαλυπτική απλότητα που καθηλώνει κι απογεώνει την ουσία!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.