You are currently viewing Χρήστος Αντωνίου: Εν βυθώ, εκδόσεις Νίκας

Χρήστος Αντωνίου: Εν βυθώ, εκδόσεις Νίκας

Ο Χρήστος Αντωνίου είναι δρ Φιλολογίας και ποιητής. ο διδακτορικό του “Ο κόσμος της γοργόνας” εξετάζει την λαϊκή παράδοση στο έργο του Γιώργου Σεφέρη, η ποίηση του οποίου τον απασχολεί και σε δεύτερο βιβλίο: Εννιά γοργόνες και χιλιάδες άρματα δρεπανηφόρα (Εκδ. Μαΐστρος) καθώς και σε διάφορα άρθρα. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές: Το άλλο ημισφαίριο (Εκδ. Νέα Πορεία), Σύρματα και τροχαλίες (Εκδ. Μικρά Όστρακα), Οι λέξεις και το αίμα (Εκδ. Ηριδανός), Στο τέλος μιας εποχής (Εκδ. Πλέθρον), Το κλαδί της ποίησης (Εκδ. Γαβριηλίδης και Ημερολόγιο ενός ολιγοήμερου έρωτα (ε.ε). Ποιήματά του, άρθρα και βιβλιοκριτικές φιλοξενούνται σε έντυπα και  ηλεκτρονικά περιοδικά. Υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και χρημάτισε Διευθυντής Λυκείου και Σχολικός Σύμβουλος φιλολόγων στην Αθήνα. Δίδαξε επί πέντε έτη στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών και επί τρία έτη στην Ακαδημία Λαμίας σε επιμορφούμενους δασκάλους.

Υπήρξε μέλος τριών Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων ως Ειδικός και Γενικός Γραμματέας. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού “Περί ου”.

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.