You are currently viewing Δημήτρης Αλεξίου: Φωτογραφία ξωμάχου ή τα μάγια, εκδ. Νίκας

Δημήτρης Αλεξίου: Φωτογραφία ξωμάχου ή τα μάγια, εκδ. Νίκας

Μετανεωτερική ονειροφαντασιά στα χνάρια της δημοτικής παράδοσης, έρρυθμος λόγος με φολιδωτές επαναλήψεις έλικος τινός τεινούσης προς το Φάος το ομηρικόν. Παπαδιαμάντης και Βιζυηνός, Δροσίνης και Παλαμάς, Μυριβήλης και Καρκαβίτσας, μα πάνω απ’ όλα τα δημοτικά μας τραγούδια και οι παραλογές, οι ντοπιολαλιές και η ονοματολογία που ακούγεται σαν νεκρολογία χωροχρόνων μακρινών που δεν αγγίζουν πια τα πλήκτρα των ψηφιοποιημένων συνειδήσεών μας.

Ο Δημήτρης Αλεξίου είναι ο κατ’ εξοχήν ποιητής της ζωντανής λαλιάς, ανθρώπων και όντων αγίων, αφού μέσα στην υπομονή θεριεύουν οι αντοχές τους και καθίστανται πεδία ασκήσεως μιας Χάριτος σχεδόν ανθρωπομορφικής. (…)

 

(από την κριτική παρουσίαση του Δρ. Κ. Μπούρα στο Φράκταλ)

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.