You are currently viewing  Δώρα Τζέμα: Ελευθερία Ακμούτσου, “Νέμεσις – Η κόρη της νύχτας».  Εκδόσεις Υδροπλάνο.

 Δώρα Τζέμα: Ελευθερία Ακμούτσου, “Νέμεσις – Η κόρη της νύχτας». Εκδόσεις Υδροπλάνο.

 Ένα βιβλίο, με απίστευτη πλοκή, που θα μπορούσε να μπερδέψει ακόμη και την δημιουργό του. Κι όμως. Η συγγραφέας ξετυλίγει την περίπλοκη ιστορία με τόση μαεστρία, που δεν  αφήνει κενά και απορίες , στον αναγνώστη.

 Μια ιστορία που φτάνει στα όρια του εξωπραγματικού, δείχνοντας έτσι, πως όσα δεν βάζει ο νους του ανθρώπου, μπορεί να συμβούν στην πραγματικότητα. Ακόμη και τα πιο εξωφρενικά γεγονότα, αυτά που ξεπερνούν κάθε φαντασία, τα σκαρώνει  η ζωή  και  η συγγραφέας στο εν λόγω βιβλίο της.

 Όλοι οι ήρωες της συγγραφέως, πέφτουν στα χέρια της Νέμεσης. Αυτή η σκληρή τιμωρός, τους περνά όλους από τον νόμο των συμπτώσεων. Τους συμπιέζει μέσα   στην  σέκτα των σκοτεινών της δευτερολέπτων. Σε εκείνες τις στιγμές που κινούνται με τρομακτική ταχύτητα  έξω από την ομαλή ροή του χρόνου, προκαλώντας με τις συγκυρίες τους, τρομακτικές αλυσιδωτές αντιδράσεις και συμφορές.

   Το πόνημα της Ελευθερίας, αποπνέει πόνο. Μας δείχνει με συνταρακτικό τρόπο, πως η ζωή γίνεται πολύ άδικη κάποιες φορές. Γιατί επιτρέπει σε αυτή την σκληρή τιμωρό, τεράστια λάθη, όπως κάνουν άλλωστε , όλοι οι τιμωροί και οι σκληροί.. Γιατί η Νέμεσις,  χρησιμοποιεί τους αθώους, για να τιμωρήσει τους  κακούς…

  Όπως έκανε με την Ευτέρπη, που την έβαλε στο στόχαστρο, απ’ την ημέρα που γεννήθηκε. Ένα προικισμένο και όμορφο πλάσμα που πλήρωσε με τον πιο σκληρό τρόπο, την απανθρωπιά του Πέτρου, την δειλία της Ντίνας, την ποταπή εκδικητικότητα του Θανάση και την αθλιότητα του Γρηγόρη.

   Η Ευτέρπη που ενώ πέρασε τόσα αγόγγυστα και περήφανα, την χτύπησε τέτοια συμφορά, που δεν άντεξε και χάθηκε μέσα στα σκοτάδια της λήθης και της παραίτησης..  Τι ήταν αυτό το τόσο τραγικό που την έκανε να χάσει τα λογικά της;  Θα μπορέσει άραγε να ξαναβρεί τις ισορροπίες της; Θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας, για να μην κάνω  spoiler.. 

   Μια αριστοτεχνικά γραμμένη ιστορία, με απλή και κατανοητή γλώσσα, χωρίς λεκτικές φιοριτούρες, απόλυτα ταιριαστή, με τις καταστάσεις που αφηγείται η συγγραφέας. Μια ιστορία που τρέχει δαιμονισμένα, όπως και οι ήρωες της, στην προσπάθεια τους, να προλάβουν να κάνουν όσο περισσότερο κακό μπορούν στους αθώους.

  Μια ιστορία που δεν παραβλέπει , πως υπάρχουν και καλοί, οι οποίοι τρέχουν να περισώσουν όσα μπορούν. Πίσω από  κάθε χτύπημα της Νέμεσης, υπάρχει πάντα κι ένα χέρι απλωμένο, για να βοηθήσει τον κατατρεγμένο..

  Η μάχη του κακού και του καλού, για την επικράτηση του δυνατότερου, διαπνέουν όλο το έργο και σου κόβουν την ανάσα.  

  Δεν υπάρχουν γλυκανάλατοι έρωτες, μέσα στις σελίδες του. Ούτε μπορείς να προβλέψεις το τέλος της ιστορίας. Γεγονός που σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις. Ολοζώντανοι οι ήρωες της… Η Κατίνα, η Χαρά, η Μαίρη, η Ρένα, ο Νικόλας, η Ευτυχία, ήρωες που σε κάνουν να νιώθεις τον πόνο τους, την συγκίνηση, τον έρωτα και την οργή τους. Ωραίο βιβλίο, καλογραμμένο,  δυνατό, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

 « Ο κύκλος της ζωής της έκλεισε ήσυχα και αβίαστα. Η στερνή της ανάσα, άφησε την καρδιά της χορτάτη από ευτυχία και την ψυχή και την ματιά της ολόγιομη από την εικόνα της Ευτυχίας..» γράφει σε μια παράγραφο ,  την οποία άφησα για το τέλος, αφού ότι και να συμβεί, σημασία έχει να κλείνουμε όμορφα τον κύκλο μας

Μπράβο Ελευθερία!   

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.