You are currently viewing Λένη Ζάχαρη: Η Τιμωρία

Λένη Ζάχαρη: Η Τιμωρία

Μοιάζει με τιμωρία πάντως…

Βγαίνει ένα εκατομμύριο τάχα για σωματική άσκηση και το αποτέλεσμα είναι να κόβεται το περπάτημα και γι’ αυτούς που το χρειάζονται.

Από το μέρος στο όλον…

Θα μου πεις “τι θα γίνει με τα κρούσματα;”‘ Έλα ντε…

Είναι τραγική η κατάσταση και φως στο τούνελ δεν φαίνεται προς το παρόν.

Αλλά αν βγω και περπατάω πάνω κάτω τον δρόμο μας με ποιον θα συγχρωτιστώ; Με τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία;;; 

 

Μερικές φορές αυτό το “επιτελείο” μου δίνει την εντύπωση ότι δεν ξέρει τι του φταίει ακριβώς. Σίγουρα είναι μεγάλο και βαρύ το φορτίο μιας πανδημίας με όλες τις συνέπειες. Κάτι πρέπει να προλάβεις, να προστατεύσεις, να προφυλάξεις και να μη βρεθείς να κυνηγάς τις καταστάσεις. Γεγονός δύσκολο όταν έχεις να κάνεις με έναν αόρατο εχθρό.

Αλλά κι ο κόσμος, πολύς δυστυχώς, λες και είναι σε κατάσταση αφασίας. Λες και δεν βλέπουν τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Μπαίνουμε σε lockdown και για αρκετούς μεταφράστηκε σε περίοδο διακοπών και ξεγνοιασιάς! Αν ήταν αυστηρά τα μέτρα, τώρα έγιναν αυστηρότερα και μοιάζει να απευθύνονται σε παιδιά που χρειάζεται να στερηθούν κάτι, ώστε να το σεβαστούν! Να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα των στιγμών. 

Τώρα γιατί εμένα μου έρχεται στο μυαλό ο Μακρυγιάννης, ο Σεφέρης, ο Σολομός… 

Ίσως γιατί δεν μάθαμε να σκεφτόμαστε “εθνικά”. Γεγονός που “πληγώνει” κατά κάποιο τρόπο και την ευρωπαϊκότητά μας, καθώς το συλλογικό και εθνικό το βλέπουμε περισσότερο στις άλλες χώρες της Ευρώπης… 

 

Τώρα περιμένουμε με αγωνία να αποφασίσει η κ. Κεραμέως αν όντως οι γονείς συνωστίζονται έξω από τα δημοτικά σχολεία, οπότε και μεταφέρουν τον ιό, άρα πρέπει να κλείσουν.

Αυτό σημαίνει ότι και τα μικρά παιδιά θα κάνουν τηλεκπαίδευση, – ακόμη και τα νήπια! – άρα θα φορτωθεί η πλατφόρμα ή οι πλατφόρμες, άρα θα γίνει χαμός, άρα βαράτε βιολιτζήδες. 

Προς Θεού, σε καμιά περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει τα δημοτικά να μείνουν ανοιχτά!!!! Οι δάσκαλοι είναι εκτεθειμένοι καθημερινά λόγω μετακινήσεων, επαφών με γονείς και κηδεμόνες, με τον δικό τους κύκλο. 

Την τρέλα σκέφτομαι και τις αλληλοκατηγορίες… Τα κουσούρια του Ρωμαίικου.

Άλλωστε είναι της μόδας αυτές τις μέρες… 

Οι αλληλοκατηγορίες!

Αλλά κυρίως η τρέλα!!!!! 

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!!!

 

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

This Post Has One Comment

  1. δεν το πιστεύω πως σοβαρολογείς δεν πιστεύω πως εσένα ειδικά σ’ έπεισε η προπαγάνδα τους και το ότι ενδιαφέρονται για μας και την υγεία μας κι όχι για το συμφέρον τους και τις υποσχέσεις τους στους υποστηρικτές τους που τηρούν κατά γράμμα. Κρίμα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.