You are currently viewing Μάνος Στεφανίδης: Έρωτες μισοί, μίση ολόκληρα -σαν διηγήματα. Εκδόσεις Νίκας

Μάνος Στεφανίδης: Έρωτες μισοί, μίση ολόκληρα -σαν διηγήματα. Εκδόσεις Νίκας

Μικρός, µ’ άρεσε το παιχνίδι «όλοι τους και µόνος µου». Αλλά και τώρα που µεγάλωσα, το ίδιο «γοητευτικά ανώφελο» παιχνίδι παίζω. Ένα παιχνίδι που µπορεί να µην κερδίζεις ποτέ, αλλά δεν έχεις τίποτε και να χάσεις. Τουλάχιστον να µην τους δώσεις τη χαρά ότι σε νίκησαν. Τη µόνη χαρά που νιώθουν οι πνευµατικά πληβείοι και οι συναισθηµατικά στερηµένοι. Όλοι εκείνοι δηλαδή που ζευγαρώνουν αλλά δεν πολλαπλασιάζονται, που γονιµοποιούνται αποκλειστικά από µίσος και ζήλια, τρεφόµενοι µε µέλανα ζωµό και µαύρο γάλα. Το 90% των φιλικών σχέσεων, των «συµµαχιών», των ερώτων ακόµη, στις µέρες µας εδράζεται κυριολεκτικά στο κοινό µίσος που συνενώνει τα ετερώνυµα και ονοµατίζει τ’ ανώνυµα. Μισώ άρα υπάρχω. Και µάλιστα υπάρχω µόνο και µόνο γιατί µε συντηρεί ο φθόνος προς ό,τι δεν µπορώ να είµαι και ό,τι αδυνατώ να φτάσω. Και η αγάπη; Ο έρωτας; Ε, µην τα περιµένετε όλα από ένα βιβλίο.

Τα σύµµεικτα κείµενα αυτής της συλλογής είναι πρωτίστως ασκήσεις ύφους, µαγγανείες της γραφής, οι οποίες πάντως συστηµατικά αλληλοαναιρούνται. Τα περισσότερα είναι αυτοβιογραφικού χαρακτήρα και αδηµοσίευτα.

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.