You are currently viewing Ονούφριος Ντοβλέτης: Πεθαίνοντας στην Ελλάδα, Ιδιωτική έκδοση

Ονούφριος Ντοβλέτης: Πεθαίνοντας στην Ελλάδα, Ιδιωτική έκδοση

Το έναυσμα για το βιβλίο αυτό ήταν ένα άγαλμα του Ρήγα Βελεστινλή, που ακόμη και μετά θάνατον, ακόμη και ως άγαλμα, μάλλον τα καταφέρνει να μας εμπνέει και τώρα…
Έτσι, δημιουργήθηκε αυτή η συλλογή, που επιθυμεί να τιμήσει, να υμνήσει, να θρηνήσει ή ό,τι άλλο θέλετε (ή δεν θέλετε) την Ελλάδα. Και γι’ αυτό, αποφάσισα εντέλει να συμπέσει και με τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 (δεν γράφτηκε για να συμπέσει με αυτό), αν και δεν πρέπει κανείς να περιμένει ότι θα διαβάσει ύμνους για τον Κολοκοτρώνη, την Μπουμπουλίνα κλπ.
Τα ποιήματα είναι χωρισμένα σε θεματικές ενότητες τις οποίες εισάγουν μικρά ή λίγο μεγαλύτερα κείμενα. Οι ενότητες είναι, μεταξύ άλλων, η έμπνευση από την αρχαιότητα, στίχοι με αναφορές στην μυθολογία και το ελληνικό τοπίο, η αρχιτεκτονική, η περίοδος της καραντίνας, ο εθνικισμός κ.ά.

 

 

Ξέρεις, είν’ άλλο κι άλλους να χωράς
κι άλλο να μην χωράς την χώρα σου.

Τέλος πάντων, βραδιάτικα…
Ας μην μιλάμε τέτοια ώρα σοβαρά·
ή οποιαδήποτε ώρα.

Άσε λίγο ακόμη,
έτσι όπως δουλευόμαστε όλοι.

Ας ζήσουμε λιγάκι ακόμη,
όσο μπορούμε,
την πλάνη της Ελλάδας.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.