You are currently viewing Ραφαέλα Μαρτίνεζ: δυο ποιήματα

Ραφαέλα Μαρτίνεζ: δυο ποιήματα

                                                                                

‘Απόκρημνα μονοπάτια της ψυχής’

 

ΑΝΕΡΑΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

 

Με ανατριχιάζουν τα καθαρά βιβλία, αυτά που περιμένουν καρτερικά να τσαλακωθούν , ασκόνιστα σε υπέρ μοντέρνες βιβλιοθήκες κρύβοντας από πίσω ανέραστους ανθρώπους, συμβατικούς που φοβούνται να βάλουν χρώμα στην ζωή τους έστω και υπογραμμίζοντας ένα ρομαντικό στιχάκι. Τα βιβλία των εραστών σχεδόν δεν διαβάζονται από τις μολυβιές, τα σχόλια τις αφιερώσεις και τις σκόνες που μαζεύουν αφού σέρνονται από πλοίο σε πλοίο και από τόπο σε τόπο, αυτά είναι τα σωστά βιβλία με το πάθος.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

 

Κανένας δεν μπόρεσε να κάνει κάποιον να νιώσει τόσο ξεχωριστός. Με εσένα δεν νιώθω κανένα συναίσθημα, νιώθω μόνο τις εποχές. Μαζί  σου έρχονται και φεύγουν οι εποχές. Μόλις ρίζωσες βαθιά μέσα στην καθημερινότητα μου ένας συνεχόμενος ήλιος με ακολουθούσε παντού και όταν ξάπλωνα είχα στο προσκέφαλο μου ένα καλοκαιρινό αεράκι να μου μπλέκει   τα μαλλιά και να με δροσίζει. Όταν με μάλωνες ήταν  σαν ένας ξαφνικός κεραυνός να με χτύπαγε  πισώπλατα . Όταν όμως σκέφτομαι  ότι μια μέρα  το μπαλκόνι του σπιτιού σου δεν θα έχει εσένα να σκύβεις από το πρεβάζι για να δεις εάν φτάνω, όλα σκοτεινιάζουν και έρχεται ένας βαρύς χειμώνας.

 

 -Αφιερωμένο  στους υπέροχους κηπουρούς που κάνουν τις ψυχές μας να ανθίζουν,  όπως είπε  και ο  Προύστ –

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Ραφαέλα Μαρτίνεζ είναι φοιτήτρια υπότροφος του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος Deree στο τμήμα Ψυχολογίας και του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αποφοίτησε από το Καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα στην κατεύθυνση του χορού και έχει διακριθεί με το 3ο βραβείο  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμού πιάνου Χ.Ο.Ν (2018), έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς και σεμινάρια μουσικής . Έχει παρακολουθήσει το εργαστήριο του Εθνικού θεάτρου και κύκλο σεμιναρίων λαμβάνοντας μέρος σε διεθνείς και εγχώριες τηλεοπτικές παραγωγές και θεατρικά δρώμενα. Φέτος έχει αναλάβει την παρουσίαση των podcast του Tedx Ionian University, συμμετέχει σε ακτιβιστικές δράσεις και σεμινάρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Αγαπά την ποίηση.

   

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.