You are currently viewing Συλλογικό:  Σε δωμάτια που ζουν οι λέξεις, Επιμέλεια: Διονύσης Μαρίνος. Εκδόσεις Βακχικόν.

Συλλογικό:  Σε δωμάτια που ζουν οι λέξεις, Επιμέλεια: Διονύσης Μαρίνος. Εκδόσεις Βακχικόν.

Η συλλογή διηγημάτων Σε που δωμάτια ζουν οι λέξεις που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν είναι το απότοκο, η σοδειά, των μαθημάτων δημιουργικής γραφής με εισηγητή τον Διονύση Μαρίνο, ο οποίος αναλαμβάνει ―όπως άλλωστε επιβάλλεται― χρέη ανθολόγου. Από τις εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορούν επίσης οι συλλογές Παντός καιρού (2018), Μαζί ξανά (2019), Αθήνα-Μόναχο (2020) και Τόσο μακριά, τόσο κοντά (2021).

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος στο οπισθόφυλλο:

Φαντάζομαι, λοιπόν, εδώ και εννέα χρόνια τους μαθητές που είχα κατά καιρούς −κι αυτούς που έχω τώρα− να φτιάχνουν δωμάτια που ζουν οι λέξεις. Τις περιθάλπουν, τους προσφέρουν ένα ποτήρι νερό, ένα στασίδι να ξεκουραστούν. Παίρνουν ως αντάλλαγμα μια μορφή συντροφιάς, έναν καλό λόγο ή έναν στριφνό μορφασμό. Υπάρχει μια βασική δομή επικοινωνίας που διακόπτεται μόνο αν ένα από τα δύο μέρη αποφασίσει να μείνει ανενεργό. Συνήθως ο δημιουργός. Οι λέξεις ποτέ δεν μένουν άπραγες. Αυτό το βιβλίο είναι το έκτο κατά σειρά που βγαίνει από τα μαθήματα δημιουργικής γραφής που τυχαίνει να διευθύνω, πλέον, μόνος. Όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις, έτσι κι αυτό είναι ένα βιβλίο-καρπός.

Καθένα από τα δεκατέσσερα διηγήματα που απαρτίζουν τη συλλογή έχει ασφαλώς το προσωπικό ύφος του συγγραφέα – της συγγραφέως και ταυτόχρονα κινείται σε διαφορετικό λογοτεχνικό είδος, όλα όμως χρησιμοποιούν τις απαραίτητες τεχνικές που δίνουν όγκο, βάρος αν θέλετε, στην αφήγηση. (…)

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.