You are currently viewing Λένη Ζάχαρη: Επικαιρότητα… η σύγχρονη Βαβέλ! (Θέματα που καίνε…)

Λένη Ζάχαρη: Επικαιρότητα… η σύγχρονη Βαβέλ! (Θέματα που καίνε…)

Τι επικαιρότητα κι αυτή, δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και πού να σταματήσεις.
Με ποιο θέμα να καταπιαστείς;

Κατέβηκαν οι αγρότες στο Σύνταγμα! Αφού πρώτα ήρθαν σε συνεννόηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη… Πότε γελάμε; Στην υπόλοιπη Ευρώπη γίνεται της κακομοίρας και οι δικοί μας αγρότες ( αχ, κατακαημένο Κιλελέρ…) κατέβηκαν για βόλτα στην Πρωτεύουσα γνωρίζοντας πως η Κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω. Κι όπως είπε κι ο αγρότης που έγινε viral “άφησαν τα τρακτέρ και πήγαν βόλτες”! Την σημειολογία της βόλτας προσπαθώ να καταλάβω μέσα στο αγωνιστικό πλαίσιο… Σύνηθες σ’ αυτόν τον τόπο να ακυρώνονται οι αγώνες, επειδή έτσι αποφασίζουν κάποιοι συνδικαλιστές. Κι ας καίγεται η Ευρώπη! Αρκεί η Κυβέρνηση αυτή να φαίνεται “κυρία” στα μάτια όλων!! Εδώ δεν κουνιέται φύλλο!

Μέσα στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται και οι λύκοι αυτοί εδώ είναι πολύ άγριοι! Ας τρώγεστε εσείς με τους γάμους και τα πουρνάρια. Αυτοί πέρασαν το τιμολόγιο των απογευματινών χειρουργείων και μύτη δεν άνοιξε! Πόσο γρήγορα η Υγεία περνάει στην μερική ιδιωτικοποίηση και σταδιακά στην πλήρη και δεν παίρνουμε είδηση ε;
Το θράσος τους είναι τέτοιο που δεν μπαίνουν στον κόπο να προσλάβουν νοσηλευτικό προσωπικό! Αντίθετα, προσφέρουν 10 ευρώ την ώρα στο ήδη υπάρχον για να τραβήξει ένα τετράωρο ακόμα κουπί μετά το ήδη εξοντωτικό οκτάωρο της βάρδιας! Αυτά είναι μέτρα! Αν γίνει από την κούραση κάποιο λάθος, θα το διορθώσουν οι… “εξυπνάκηδες”.

Τα θέματα αυτά δεν είναι απλά ούτε εξαντλούνται με μια αναφορά και δυο παρατηρήσεις. Είναι χρέος όμως ένα μικρό “τσίμπημα”…

Χρέος είναι και η αναφορά σε ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που ανέκυψε με το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στη συνακόλουθη υιοθεσία τέκνων. Στην πραγματικότητα δεν αφορά μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και στα ετερόφυλα και τελικά σε όλη την κοινωνία. Το ζήτημα της παρένθετης μητρότητας. Θυμάμαι πολύ καλά ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε διαβεβαιώσει πως κάτι τέτοιο δεν θα επιτραπεί. Ωστόσο, άλλο τι λέμε κι άλλο τι κάνουμε. Είναι γεγονός ότι παράνομα συνέβαινε αυτό και στα λόγια εθεωρείτο κατάπτυστο από όλους σχεδόν. Μόνο που τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Οι γυναίκες μπορούν δια νόμου να είναι σπερματοδοχείο αγνώστου ή γνωστού πατρός, να πληρώνονται, να πουλάνε τα μωρά τους, να δέχονται παραγγελίες…


Δεν υπάρχει πιο εξευτελιστικό, πιο απάνθρωπο, πιο υποτιμητικό πράγμα τόσο για τη γυναίκα ως γυναίκα, όσο και για τη γυναίκα ως μάνα! Το ιερότερο πλάσμα σε όλους τους πολιτισμούς, το ιερότερο πλάσμα ακόμα και για τους πρωτόγονους υπήρξε η μάνα. Αυτή που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί με αγάπη, τρυφερότητα, χαρά, που προσφέρει την αγκαλιά της, τα στήθη της, όταν μπορεί, την λαχτάρα της, την αγρύπνια της. Προσοχή! Δεν μιλάμε για τις μάνες της καρδιάς! Τις μάνες που υιοθετούν ένα, δύο, τρία παιδιά και γίνονται θυσία γι’ αυτά! Μιλάμε για το φαινόμενο της αγοραπωλησίας μιας μήτρας προκειμένου κάποιοι να αποκτήσουν εγωιστικά ένα παιδί. Κι εδώ δεν μας απασχολεί το είδος του ζευγαριού! Γιατί είναι γνωστό ότι η μέθοδος αυτή είναι προσφιλής σε πολλά ετερόφυλα ζευγάρια που για κάποιον λόγο δεν έχουν παιδί.
Ποια η ψυχολογία αυτής της γυναίκας; Αναρωτιέται κανείς, όταν, λ.χ, η επιλόχειος κατάθλιψη είναι ένα συχνό φαινόμενο; Όλες οι γυναίκες μητέρες γνωρίζουμε τις ψυχικές αλλαγές που προκαλούν οι ορμόνες μιας εγκυμοσύνης. Αν δεν βρίσκεσαι σ’ ένα περιβάλλον υποστηρικτικό, πώς θα καταφέρεις να αντεπεξέλθεις;
Αυτά και άλλα πολλά. Πολλά και σοβαρά. Πώς μπορείς να εμπιστευτείς μια κοινωνία που επιτρέπει να πωλούνται μήτρες και μητέρες, να πωλούνται βρέφη – γιατί αυτό γίνεται, μη γελιόμαστε – τάχα με το πρόσχημα της δημιουργίας οικογένειας; Κι αν σε κάποιους δεν αρέσει ένα μωρό ή αυτό γεννηθεί άρρωστο; Το πετάμε στα σκουπίδια;
Οι νόμοι θεσπίζονται για την απρόσκοπτη λειτουργία της κοινωνίας. Όταν νομοθετείς και ανοίγεις το στόμα του χάους, τι να περιμένει κανείς ότι θα πάει καλά;

Τι άραγε έχει στο μυαλό της αυτή η Κυβέρνηση;

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.