You are currently viewing Τίνα Κωνσταντάτου: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Τίνα Κωνσταντάτου: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Αγαπητές συμπολίτισσες,

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στο πλαίσιο της συμμόρφωσής μας στο πλαίσιο συμμόρφωσης προκειμένου να υποστηριχθεί το πλαίσιο συμμόρφωσης για την συντεταγμένη πλαισιωμένη συμμόρφωση των πολιτών, ανακοινώνονται τα νέα μέτρα συμμόρφωσης υπό το παρακάτω αυστηρό πλαίσιο:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

  • Το πέταγμα χαρταετού, διότι προάγει το συγχρωτισμό (του χαρταετού, σε ενδεχόμενη συναντησή του με γλάρο, κοράκι, περιστέρι, γυπαετό ή με τον Ντάμπο, το ιπτάμενο ελεφαντάκι)

  • Η αναπαραγωγή του ορχηστρικού «Χαρταετοί» του Μίκη Θεοδωράκη, ιδιαίτερα των live εκτελέσεών του, εξαιτίας της απόδοσής του από ντουέττο μπουζουκιών, γεγονός που προάγει το συγχρωτισμό, εξαιτίας της μη τήρησης των απαραίτητων αποστάσεων (με την απαραίτητη διευκρίνιση πως η Πολιτεία εξακολουθεί να τιμά τους αξεπέραστους Λάκη Καρνέζη και Κώστα Παπαδόπουλο για την διαχρονική τους προσφορά στην ελληνική μουσική)

  • Τα ντολμαδάκια, για ευνόητους λόγους: Συγχρωτισμός αμπελόφυλλου και ρυζιού, χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, με ιδιαίτερη αναφορά στην σύγχρονη fusion κουζίνα, η οποία διατηρώντας την παράδοση, τα δημιουργεί και τα σερβίρει σε μια νέα και συμφέρουσα μορφή: Αποδομημένα.

  • Η χρήση της λέξης «Ταραμάς» προκειμένου: α) να αποφευχθούν φραστικές παρεκτροπές τύπου «Είναι εντελώς ταραμάς ο τύπος» ή «μας ξηγήθηκε ταραμά», «Έβγαλε τον ταραμά από την κωλότσεπη και έμεινε κάγκελο η γκόμενα» κλπ. και β) να αποκατασταθεί η ελληνική ονομασία του σαρακοστιανού μας αυτού εδέσματος, με την υιοθέτηση της νέας του ονομασίας: «Σαλάτα αβγών ψαριών».

  • Η πώληση κόκκινου ταραμά. Για ευνόητους λόγους: ο λευκός είναι πάντα ανώτερος.

  • Η αναπαραγωγή τραγουδιών που υποκινούν την κοινωνικοποίηση, η οποία παραδοσιακά παρατηρείται κατά την διάρκεια του τελευταίου τριήμερου της Αποκριάς, με αποκορύφωμα την Καθαρή Δευτέρα, όπως για παράδειγμα τα κάτωθι: «Θα κάνω ντου βρε πονηρή», «Στο κελί 33», «Έλα απόψε στου Θωμά», «Πάμε στον Άδωνι για καφέ», «Δεν ξανακάνω φυλακή με τον Καπετανάκη» και πολλά άλλα.

Τέλος, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση και άμεση δημιουργία τηλεοπτικών σποτ, τα οποία θα επαναδιατυπώνουν λιτά και θετικά το νέο μήνυμα της Καθαρής Δευτέρας, με βασικό σύνθημα:

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ

Καλή Σαρακοστή (ετών)

Τίνα Κωνσταντάτου

Η Τίνα Κωνσταντάτου γεννήθηκε στην Αθήνα του 1965, σκέφτεται και εκφράζεται κάπως περίεργα, πλην όμως είναι και σπουδαγμένη και πτυχιούχα (Ψυχολογία-Εκπαίδευση-Coaching) . Εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και σύμβουλος εκπαίδευσης εφήβων και ενηλίκων. Έχει συγγραφικό έργο και αρθρογραφεί τακτικά στο διαδίκτυο σε ειδησεογραφικά και άλλα θεματικά sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.