You are currently viewing Τζόναθαν Φράνζεν: Σταυροδρόμια. Μτφρ. Επίμετρο:  Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, εκδ. Ψυχογιός

Τζόναθαν Φράνζεν: Σταυροδρόμια. Μτφρ. Επίμετρο: Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, εκδ. Ψυχογιός

 


Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΦΡΑΝΖΕΝ γεννήθηκε στο Ιλινόι το 1959 και μεγάλωσε στα προάστια του Σεντ Λούις. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Σουάρθμορ το 1981, σπούδασε ως υπότροφος του Fulbright στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και κατόπιν εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, σε σεισμολογικό εργαστήριο. Η συγγραφική ευφυΐα του αναγνωρίστηκε από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του στα αμερικανικά γράμματα, αλλά η καθιέρωση και η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2001 με το τρίτο του μυθιστόρημα, με τίτλο ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, έργο για το οποίο τιμήθηκε, μεταξύ άλλων διακρίσεων, με το National Book Award, το σπουδαιότερο λογοτεχνικό βραβείο της Αμερικής. ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ συμπεριλήφθηκαν (στη 16η θέση) στη λίστα με τα 100 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα, όπως αυτή καταρτίστηκε από συγγραφείς και κριτικούς για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian το 2019.

 

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.