You are currently viewing Έλσα Κορνέτη: Ο ήρωας πέφτει, Εκδόσεις των φίλων

Έλσα Κορνέτη: Ο ήρωας πέφτει, Εκδόσεις των φίλων

Από τις καλαίσθητες και ιστορικές Εκδόσεις των Φίλων (Αθήνα 2021) κυκλοφορεί το δέκατο ποιητικό βιβλίο της ποιήτριας-πεζογράφου- δοκιμιογράφου Έλσας Κορνέτη,  μια συμπαγής ποιητική σύνθεση με τον τίτλο «Ο ήρωας πέφτει».

 

Λίγα λόγια σαν απόσταγμα:

Αν κάνουμε μια φανταστική υπόθεση ότι αυτός ο τελευταίος ήρωας καταδύεται ταχύτερα από τον χρόνο και ο χρόνος είναι ο δικός του χρόνος -γιατί ο χρόνος απλά δεν υπάρχει- και τότε σε όποιον βυθό του κόσμου και αν καταδυθεί, σε όποιο βάραθρο κι αν πέσει, σαν άλλης άπνοιας ο πρωταγωνιστής, θα ζει σε χρόνο χωρίς χρόνο, εκεί όπου παράλληλες πραγματικότητες συναντούν ασύμπτωτους κόσμους.

Ο ήρωας έχει ένα χάος δρόμο να διανύσει. Ο ήρωας βγαίνει έρποντας στην αμμουδιά. Τώρα ξαπλώνει στην παραδείσια σιωπηλή ακτή με τις χρυσές άφωνες λέξεις:

Οι αληθινά γενναίοι δεν παραδέχονται ποτέ ότι φοβήθηκαν

Θα πουν μια ιστορία ή ένα αστείο όμως ποτέ δεν θα περιγράψουν τον φόβο

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.