You are currently viewing Λένη Ζάχαρη: Το πρόβλημα είναι οι επαφές!

Λένη Ζάχαρη: Το πρόβλημα είναι οι επαφές!

Το πρόβλημα είναι οι επαφές. Το είπε ο κ. Χαρδαλιάς! Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή;
Άντε! Που μου ξαμολυθήκατε στους δρόμους κι αρχίσατε τις αγκαλιές, τα φιλιά και τις χαιρετούρες! Που πήρατε τα καφεδάκια, βγήκατε σεργιάνι ως φιλόσοφοι της περιπατητικής σχολής ή πιάσατε στασίδι στα παγκάκια και στα σκαλάκια για κουτσομπολιό.
Γι’ αυτό μεταλλάχθηκε κι ο κορονοϊός. Αλληθώρισε με όσα είδε κι αποείδε κι έγινε πολυεθνικός, κάτι σαν τις φαρμακευτικές ένα πράγμα.
Απέκτησε και μεγαλοστελέχη και ξαναβγήκε κι αυτός στο σεργιάνι.


Πού πας ρε φίλε;;;; Τη Νίκη την ρώτησες; Δίνει αγώνα να στείλει τα παιδιά σχολείο, τα παιδιά της Γ’ Λυκείου στο τρελοκομείο – στο Πανεπιστήμιο δεν ξέρουμε ακόμα, ερευνούμε λόγω νομοσχεδίου!- και τους έχοντες, που γράφουν στις Πανελλαδικές ασόδυο, στα ιδιωτικά Κολλέγια για να διαπρέψουν.

 

Δεν βλέπεις ρε φίλε, ότι, στο μεταξύ, οι ταγοί μας κάνουν ό, τι μπορούν; Ανοιγοκλείνουν τα μαγαζιά (προφανώς για να αερίζονται οι κλειστοί χώροι) κλείνουν τελείως άλλους χώρους στους οποίους κάποτε υπήρχε συνωστισμός (θέατρα, κινηματογράφους, κέντρα διασκέδασης, εκκλησίες, γήπεδα, λούνα παρκ κλπ – εξαιρούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς), (προφανώς για να μπορέσουμε επιτέλους να προσηλωθούμε ήσυχοι και απερίσπαστοι στις οθόνες μας) ;

 

Επίσης, δεν βλέπεις πως κάνουν ό,τι μπορούν για να αραιώνουμε σιγά σιγά; Ναι, οι ταγοί μας βλέπουν όπως κι εσύ: μακρύτερα και σε ευρύτερο οπτικό πεδίο. 

Ας το παραδεχτούμε. Δεν ήταν αλήθεια ότι τις τελευταίες δεκαετίες Π.Κ*. πολλά όντα (μουσικοί, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, μικρομαγαζάτορες, πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών κλπ.), – είδη μάλλον επουσιώδη για την τροφική αλυσίδα – είχαν πολλαπλασιαστεί ανεξέλεγκτα και ο πλανήτης κινδύνευε;

Οπότε, τώρα, δεν είναι ευκαιρία να εξαφανιστούν, όπως π.χ. οι δεινόσαυροι  (προφανώς ως αποτέλεσμα της φυσικής επιλογής στην εξέλιξη των ειδών);

.
Υπομονή… Εκόντες άκοντες, βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής.

Αναμένοντας, ας οπλιστούμε πραγματικά με δύναμη, αντοχές και χιούμορ (έστω μαύρο) για να ξεπεράσουμε τα όσα γίνονται «για μας, χωρίς εμάς»…

Και ας αρκεστούμε στις «επαφές» μας στο διαδίκτυο.

Άλλωστε θα έχουμε τόσα να παρακολουθούμε «ζωντανά» στην τηλεόραση… Πολιτικά, κοινωνικά, κ.α.

 

*Π.Κ.= Προ Κορωνοϊού

Λένη Ζάχαρη

Η Λένη Ζάχαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο ΕΚΠΑ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Να με λες Ελένη", από τις εκδόσεις Λέμβος. Αρθρογραφεί στο Περί ου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.