You are currently viewing Νόνα Φερνάντες: Η ζώνη του λυκόφωτος, Μτφρ: Κώστας Αθανασίου, Εκδόσεις Gutenberg

Νόνα Φερνάντες: Η ζώνη του λυκόφωτος, Μτφρ: Κώστας Αθανασίου, Εκδόσεις Gutenberg

Χιλή 1984, δικτατορία Πινοτσέτ: στα γραφεία του αντιπολιτευόμενου περιοδικού Cauce εισβάλλει ένας άνδρας της μυστικής αστυνομίας και λέει ότι έχει βασανίσει, έχει σκοτώσει ανθρώπους και θέλει να δώσει πληροφορίες για πράξεις του καθεστώτος. Ξεκινώντας από αυτό το πραγματικό γεγονός η συγγραφέας καταφεύγει σε αρχεία και μαρτυρίες, ανακαλεί μνήμες και ανασυνθέτει μυθιστορηματικά όσα συνδέονται με τη φρικιαστική αυτή μαρτυρία.

«Η Νόνα Φερνάντες εκφράζει τα συναισθήματα ενός ολόκληρου έθνους για το σκοτεινό και μερικές φορές ντροπιαστικό του παρελθόν», έγραψε η επιτροπή του βραβείου Sor Juana lnés de la Cruz για την καλύτερη ισπανόφωνη συγγραφέα (2017). Η Ζώνη του λυκόφωτος ήταν και στη βραχεία λίστα του Εθνικού Βραβείου ΗΠΑ (2021) στην κατηγορία των μεταφρασμένων βιβλίων. Στη σειρά Aldina συμπεριλαμβάνεται το μυθιστόρημά της Space Invaders.

(Από το οπισθόφυλλο)

Παυλίνα Παμπούδη

Η Παυλίνα Παμπούδη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Ιστορία – Αρχαιολογία) και παρακολούθησε μαθήματα Μαθηματικών στη Φυσικομαθηματική Σχολή και ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο κολέγιο Byahm Show School of Arts του Λονδίνου. Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 15 ποιητικές συλλογές, 3 βιβλία πεζογραφίας, περισσότερα από 40 βιβλία δήθεν για παιδιά και 31 μεταφράσεις λογοτεχνικών έργων. Επίσης, έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, και έχει γράψει σενάρια για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και πολλά τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.